Avionul militar cu care vor fi aduşi în România mai mulţi răniţi de la Kiev va decola sâmbătă

Avionul militar pregătit să aducă în România mai multe persoane rănite în urma conflictelor din Ucraina va decola spre Kiev sâmbătă dimineaţă, pacienţii urmând să fie internaţi în spitale din Bucureşti, potrivit MAI.

113 afișări
Imaginea articolului Avionul militar cu care vor fi aduşi în România mai mulţi răniţi de la Kiev va decola sâmbătă

Avionul militar cu care vor fi aduşi în România mai mulţi răniţi de la Kiev va decola sâmbătă (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Avionul militar care aparţine Ministerului Apărării Naţionale, pregătit din punct de vedere medical special pentru misiuni umanitare, va decola de la Baza 90 Otopeni spre Kiev, în jurul orei 8.00, însă ora ar putea fi modificată în funcţie de condiţiile atmosferice.

"Autorităţile ucrainiene au informat oficialii Ambasadei României din Ucraina referitor la persoanele care pot fi transportate pentru acordarea de îngrijiri medicale în România. La bordul avionului se vor afla medici de la SMURD Bucureşti, care se vor asigura că persoanele rănite vor fi transportate în siguranţă, sub supraveghere medicală", arată vineri Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

După ce vor fi aduşi în România, răniţii vor fi preluaţi de patru maşini pentru transport victime multiple, ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, şi transportaţi, după caz după caz, la spitalele Universitar, Elias, Bagdasar şi Floreasca din Bucureşti.

Oficialii MAI au precizat că repartizarea pacienţilor se va face conform situaţiei lor medicale, stabilite de echipa de medici de la bordul avionului.

Această misiune umanitară este coordonată, din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, de către secretarul de stat al MAI Raed Arafat şi se va desfăşura în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii.

Misiunea a fost organizată la solicitarea părţii ucrainene, primită prin Ambasada României la Kiev. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a înaintat această solicitare Executivului, care a decis, miercuri, să trimită un avion militar în capitala Ucrainei, pentru a prelua 12 răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici