Avocat: Acuzaţiile faţă de Marius Petcu s-au bazat doar pe flagrant. Există vicii de procedură

Avocatul Alice Drăghici a declarat, vineri seară, că acuzaţiile aduse lui Marius Petcu s-au bazat doar pe flagrantul organizat de procurori, precizând că există vicii de procedură în dosarul liderului CNSLR-Frăţia.

79 afișări
Imaginea articolului Avocat: Acuzaţiile faţă de Marius Petcu s-au bazat doar pe flagrant. Există vicii de procedură

Avocat: Acuzaţiile faţă de Marius Petcu s-au bazat doar pe flagrant. Există vicii de procedură (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Alice Drăghici a spus, după pronunţarea deciziei instanţei în cazul liderului sindical, că apărarea a atacat în sala de judecată o serie de "vicii procedurale legate de cursul probatoriilor", precum şi alte acte de procedură din dosar, pe care judecătorul se pare că şi le-a însuşit.

Ea a precizat că recursul procurorilor la decizia Curţii de Apel Bucureşti se va judeca la instanţa supremă, proces de care îi este teamă.

Întrebată de când este urmărit de anchetatori Marius Petcu, preşedintele CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Drăghici a răspuns că de două luni, la dosarul cauzei existând şi o serie de interceptări.

Soţia lui Marius Petcu, Claudia Petcu, a spus, după pronunţarea sentinţei, că soţul ei este nevinovat şi că soluţia de cercetare a acestuia în libertate este una dreaptă. Ea a precizat că nu i se pare normal că soluţia judecătorului s-a dat în şedinţă secretă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, cercetarea în libertate a liderului CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, prins luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruţi unui om de afaceri pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

Instanţa a respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui CNSLR-Frăţia, Marius Petcu şi a dispus în cazul acestuia interdicţia de a părăsi ţara, plus o serie de alte obligaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici