Avocaţii lui Bercea Mondial au cerut la Curtea de Apel Craiova revocarea procurorului de caz

Avocaţii lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat pentru tentativă la omor calificat după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, cer revocarea procurorului de caz Eugen Iacobescu de la Parchetul Tribunalului Olt, susţinând că vor sesiza CSM privind referatul Tribunalului Olt.

619 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Bercea Mondial au cerut la Curtea de Apel Craiova revocarea procurorului de caz

Avocaţii lui Bercea Mondial au cerut la Curtea de Apel Craiova revocarea procurorului de caz (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Avocaţii lui Bercea Mondial au cerut magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care judecă recursul la decizia de arestare a acestuia, revocarea procurorului Eugen Iacobescu, care instrumentează dosarul în care este cercetat pentru tentativă la omor calificat, întrucât ar fi "exagerat" în declaraţiile publice făcute în cazul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am depus la dosar cererea de recuzare a domnului procuror Iacobescu, un bun profesionist, dar care, în acest caz, a exagerat. În sensul că în presă şi în faţa televizoarelor a făcut afirmaţii care nu au legătură cu speţa respectivă", a declarat avocatul Iancu Tănăsescu, unul dintre cei şase apărători ai lui Bercea Mondial.

Iulian Nedelcu, un alt avocat al lui Sandu Anghel, afirmă că procurorul Eugen Iacobescu a folosit în declaraţiile publice porecla de Bercea Mondial încercând astfel sublinierea pericolului social pe care îl reprezintă.

"Unul dintre anchetatori face trimitere în presă la poreclă, iar acest lucru este de natură să trimită psihologic la un mesaj subliminal, la un mesaj de pericol social. Orice om este identificat prin nume şi prenume, nu prin poreclă. Porecla este o marcă comercială, dar nu într-un dosar penal", a afirmat Iulian Nedelcu.

Apărătorii lui Sandu Anghel susţin că vor înainta Consiliului Suprem al Magistraturii şi o sesizare privind încheierea Tribunalului Olt.

"Sesizarea va fi făcută cât de curând. Cerem ca CSM să verifice soluţia pronunţată în încheierea judecătorului cu privire la terminologia folosită. Termenii folosiţi nu sunt de natură juridică. Ei cuprind elemente de sociologie, de psihologie juridică, de psihologie a maselor, fac trimitere la comportamentul extrajudiciar al acestei persoane. Că este megaloman, că afirmă că are relaţii, aceste lucruri exced cauza în sine. Nu poţi să judeci o persoană pentru că el are o părere bună despre sine. Nu ai voie să spui în încheiere că te judec că ai o impresie formidabilă despre tine", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX avocatul Iancu Tănăsescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au rămas în pronunţare asupra cererii de admitere a recursului privind mandatul de arestare al lui Sandu Anghel.

Miercuri dimineaţă, Sandu Anghel a fost dus din arestul Poliţiei la Curtea de Apel Craiova, el declarând la intrarea în instituţie că este nevinovat.

Sandu Anghel a fost arestat, duminică, de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici