Avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus contestaţii în anulare la Curtea de Apel Bucureşti

Avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus contestaţii în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care i-a condamnat, în dosarul transferurilor de jucători, la pedepse de şase ani şi patru luni, respectiv patru ani şi opt luni de închisoare cu executare.

63 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus contestaţii în anulare la Curtea de Apel Bucureşti

Avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus contestaţii în anulare la Curtea de Apel Bucureşti (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Atât contestaţia lui Ioan Becali, cât şi cea a lui Victor Becali au fost înregistrate la instanţă în 14 aprilie şi vor fi judecate, în dosare separate, la 11 aprilie.

Contestaţii în anulare au fost formulate la Curtea de Apel Bucureşti şi de avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea. Contestaţia lui Mihai Stoica va fi judecată în 21 martie, iar pentru acţiunea lui Borcea, instanţa a stabilit termenul în 28 martie.

Avocaţii lui Mihai Stoica susţin că în sentinţa din dosarul transferurilor de jucători a fost încălcată egalitatea de tratament din Constituţie, pentru că trei dintre cei opt inculpaţi au fost condamnaţi în baza vechiului Cod penal, iar ceilalţi conform noului cod.

"Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare", arată apărătorii în contestaţia în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, potrivit cererii, în cazul lui Mihai Stoica infracţiunile s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani.

Într-un alt dosar, Mihai Stoica a cerut Tribunalului Bucureşti rejudecarea sa şi aplicarea legii penale mai favorabile, aspect de care instanţa care l-a condamnat nu ar fi ţinut cont în decizia pronunţată în 4 martie.

Tribunalul Bucureşti, care a judecat luni cererea formulată de avocatul lui Mihai Stoica, a decis să schimbe încadrarea juridică a cererii de aplicare a legii mai favorabile, susţinând că aceasta întruneşte toate condiţiile unei contestaţii în anulare.

După reîncadrarea cererii, instanţa a rămas în pronunţare în ce priveşte competenţa judecării cauzei, urmând să stabilească dacă fi analizată de Tribunalul Bucureşti sau de Curtea de Apel.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe managerul general al FC Steaua Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare şi pe fostul acţionar al FC Dinamo Cristian Borcea la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

În acelaşi dosar, instanţa i-a condamnat pe fostul acţionarul majoritar al FC Rapid George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, pe fostul impresar Ioan Becali la şase ani şi patru luni, pe impresarul Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni, pe fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici