Avocatul familiei lui Tecuceanu a recuzat judecătorul susţinând că Streinu Cercel ar fi francmason

Avocatul fratelui actorului Toni Tecuceanu a recuzat, joi, judecătorul care judecă plângerea sa împotriva Institutului "Matei Balş" şi a lui Adrian Streinu Cercel, pe motiv că acesta din urmă ar fi francmason şi ar avea "un ascendent asupra justiţiei române".

117 afișări
Imaginea articolului Avocatul familiei lui Tecuceanu a recuzat judecătorul susţinând că Streinu Cercel ar fi francmason

Avocatul familiei lui Tecuceanu a recuzat judecătorul susţinând că Streinu Cercel ar fi francmason (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Judecătoria Sectorului 2 a luat în discuţie, joi, acţiunea fratelui şi tatălui actorului, însă avocatul acestora a recuzat instanţa, susţinând că Adrian Streinu Cercel aparţine Francmasoneriei şi are "un ascendent asupra justiţiei române".

Un alt complet al judecătoriei va analiza cererea de recuzare şi, în cazul în care o va admite, un alt judecător va analiza acest dosar.

Reacţia exagerată a avocatului lui Tecuceanu a apărut după ce judecătorul a decis să amâne cauza din cauză că tatăl actorului nu a fost prezent, neputând astfel să fie întrebat de instanţă în legătură cu nişte chestiuni procedurale.

Apărătorul a susţinut că instanţa "cere din priviri" opinia apărătorului Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" care îi răspunde dând din cap.

Iniţial, avocaţii lui Adrian Streinu Cercel şi ai institutului au susţinut în faţa instanţei că Judecătoria Sectorului 2 nu ar fi competentă pentru două dintre cererile familiei lui Toni Tecuceanu, pentru că este vorba despre dosarul medical al actorului şi, respectiv de informaţii legate de starea de carantină de la institut din perioada în care Toni Tecuceanu a fost internat acolo.

Atunci, avocatul familiei Tecuceanu a spus că-şi retrage aceste cereri, însă instanţa a arătat că legea prevede ca în astfel de situaţii reclamanţii să-şi dea acordul, iar tatăl, nefiind prezent, nu poate să o facă.

Paul Tecuceanu a susţinut că va depune şi plâgnere penală la Parchet pentru abuz împotriva lui Streinu Cercel.

Fratele şi tatăl lui Toni Tecuceanu l-au dat în judecată pe Adrian Streinu Cercel, dar şi Institutul "Matei Balş", cerând comunicarea întregului dosar medical al acestuia, dar şi daune morale de un leu, arătând că sunt prejudiciaţi de declaraţiile potrivit cărora actorul ar fi suferit de gripă cu virus A/H1N1.

De asemenea, familia cere instanţei să constate prejudiciul moral suferit ca urmare a declaraţiilor de presă privind starea de sănătate şi cauzele decesului lui Toni Tecuceanu.

Familia a reclamat faptul că, pe lângă supărarea cauzată de pierderea unui membru al familiei, s-a adăugat şi isteria publică provocată de Adrian Streinu Cercel, membrii familiei fiind ocoliţi şi evitaţi chiar de către prieteni sau cunoscuţi tocmai pentru a nu risca să fie infectaţi cu virusul gripei noi.

Actorul Toni Tecuceanu de la "Cronica Cârcotaşilor" a murit în 5 ianuarie, la Institutul "Matei Balş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici