Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă cere verificări, după ce clientul său a murit în închisoare

Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă, care a murit la spital în urma unui infarct miocardic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) şi ANP referitor la situaţia din închisori.

1369 afișări
Imaginea articolului Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă cere verificări, după ce clientul său a murit în închisoare

Avocatul fostului judecător Stan Mustaţă sesizează Ministerul Justiţiei şi Administraţia Penitenciarelor pentru verificări după ce clientul său a murit în închisoare

"Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiţiei şi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustaţă a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea şi din cauza unor probleme ale rinichilor.

Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme. Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o pedeapsă de zece ani şi opt luni în cazul magistratului. În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare. Magistraţii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare. Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Ciprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici