Avocatul lui Daniel Uţă spune că îi va cere să se predea

Avocatul lui Daniel Uţă, interlopul care a bătut un poliţist într-un bar din Târgovişte, a declarat că îl va suna pe clientul său pentru a-i spune să se predea, precizând că a fost contactat de acesta, care i-a cerut să meargă să îl reprezinte la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa.

66 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Daniel Uţă spune că îi va cere să se predea

Avocatul lui Daniel Uţă spune că îi va cere să se predea

Dumitru Popa, avocatul lui George Daniel Uţă, s-a prezentat, duminică după-amiază, la sediul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa, spunând că a venit la rugămintea clientului său, care l-ar fi sunat de pe telefonul mobil, fără însă să-i precizeze unde se află.

"Clientul meu m-a sunat de pe telefonul mobil şi m-a rugat să vin să-l reprezint la Parchet. Nu ştiu unde este acum şi nu mi-a spus dacă se predă. Am înţeles, după câte se pare, că a lovit un poliţist cu o sticlă de vin, nu cunosc mai multe. Bănuiesc că s-a pus în mişcare urmărirea penală în acest caz. O să-l sun acum, nu m-a sunat de pe număr ascuns de telefon, m-a sunat de pe numărul lui. O să vorbesc acum după ce plec şi o să-i spun acum să se predea. Nu mi-a spus unde se află. L-am mai reprezentat şi într-un alt dosar la Legea 61. Nu mi-a cerut nimeni numărul de telefon al lui. O să-l sun acum să văd unde este", a declarat avocatul Dumitru Popa.

Din primele cercetări ale poliţiştilor dâmboviţeni a reieşit că, după agresiune, Daniel Uţă a părăsit localul pe geamul de la toaleta în care l-a lovit pe poliţist, coborând de la o înălţime de trei metri pe o ţeavă de gaze pe care a rupt-o.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa, Mihai Tudose, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în urma probelor administrate s-a stabilit că agentul de poliţie Codruţ Oprea a fost lovit în cap cu un corp dur, probabil o sticlă, de către George Daniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, din Târgovişte, care apoi a fugit de la locul faptei ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Mihai Tudose a precizat că procurorii au început urmărirea penală pentru tentativă de omor calificat, pentru care agresorul riscă o pedeapsă între şapte ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate.

El a precizat că George Daniel Uţă este căutat de poliţişti.

Procurorii dâmboviţeni l-au audiat, duminică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pe unul dintre martorii care au fost în localul din Târgovişte unde a avut loc agresiunea în urma căreia poliţistul Codruţ Oprea a fost grav rănit, fiind dus la spital în comă.

Acesta a părăsit sediul instituţiei după câteva ore de audieri, el fiind scos cu cagulă pe faţă şi introdus într-o maşină a Poliţiei.

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, pe care agentul l-ar fi anchetat pentru că ar fi agresat-o pe fata şefului de post din Pietroşiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici