Avocatul lui Gutău a depus o contestaţie în anulare împotriva deciziei instanţei supreme

Avocatul lui Mircia Gutău a depus, joi, o contestaţie în anulare împotriva sentinţei formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul primarului municipiului Râmnicu Vâlcea şi a fostului viceprimar Nicolae Dicu, precum şi o cerere de amânare a executării pedepsei.

57 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Gutău a depus o contestaţie în anulare împotriva deciziei instanţei supreme

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit lui Octavian Fieroiu, avocatul lui Mircia Gutău, din punct de vedere moral, faptul că din cei trei judecători ai completului de judecată doi au avut o opinie, iar al treilea o alta este "un aspect deficitar pentru justiţie".

"Este cert faptul că lucrurile nu se prezintă bine la forul suprem al justiţiei, când doi judecători spun într-un fel şi al treilea altfel, iar judecătorul care s-a pronunţat împotriva deciziei de condamnare este preşedintele completului, deci nu a fost o condamnare unanimă. Am formulat o contestaţie în anulare împotriva sentinţei formulate şi o cerere de amânare a executării pedepsei. Este o cale extraordinară de atac, nu pot să ştiu care sunt şansele de succes ale acesteia, însă ca apărător am datoria să încerc, mai există o şansă", a declarat Octavian Fieroiu.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici