Avocatul lui Tartoussi cere audierea lui Ardelean

Avocatul lui Mustafa Tartoussi a cerut, miercuri, instanţei să-l audieze ca martor pe fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, pentru că acesta ar fi declarat că, la nivelul serviciului pe care îl conducea, ar fi existat informaţii cu privire la faptul că Omar Hayssam vrea să părăsească ilegal ţara.

28 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Tartoussi cere audierea lui Ardelean

Avocatul lui Tartoussi cere audierea lui Ardelean (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, avocatul fraţilor lui Omar Hayssam au cerut, miercuri, magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti care judecă procesul privind fuga sirianului, să respingă o solicitare a Parchetului prin care se dorea audierea a doi martori cu identitate protejată.

Avocatul le-a arătat magistraţilor că cei doi martori nu au fost niciodată audiaţi în timpul urmăririi penale, "că nu se ştie cine sunt şi ce relevanţă au în această anchetă" şi că "este inadmisibil ca după aproape doi de la trimitererea în judecată să audiem doi martori necunoscuţi pentru că aşa s-a trezit Parchetul".

Următorul termen în acest proces a fost fixat pentru 24 iunie, până atunci instanţa urmând să se pronunţe cu privire la mai multe cereri de miercuri, printre care şi cea privind audierea lui Virgil Ardelean.

Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean au demisionat, în 20 iulie 2006, din funcţiile de directori ai Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, respectiv Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca urmare a situaţiei create după eliberarea din arest a omului de afaceri Omar Hayssam.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declara atunci că serviciul secret al MAI a avertizat încă din data de 5 mai că sirianul vrea să plece din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici