Avocatul omului de afaceri Liviu Luca:A intrat în greva foamei după ce a fost percheziţionat şi ţinut gol, pe holul închisorii/ REACŢIA Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Omul de afaceri Liviu Luca a intrat în greva foamei, susţine avocatul său, după ce a fost percheziţionat şi ţinut dezbrăcat pe holul închisorii. Anterior, omul de afaceri a depus o plângere în care reclama condiţiile din închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2780 afișări
Imaginea articolului Avocatul omului de afaceri Liviu Luca:A intrat în greva foamei după ce a fost percheziţionat şi ţinut gol, pe holul închisorii/ REACŢIA Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Avocatulul omului de afaceri Liviu Luca: A intrat în greva foamei imediat după ce a fost percheziţionat şi ţinut gol, pe holul închisorii

Omul de afaceri Liviu Luca a intrat în greva foamei, susţine avocatul său, după ce a fost percheziţionat şi ţinut dezbrăcat pe holul închisorii. Anterior, omul de afaceri a depus o plângere în care reclama condiţiile din închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul lui Liviu Luca, Marius Arizan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Liviu Luca a intrat în greva foamei imediat după ce a fost percheziţionat şi lăsat gol pe culoarul de acces al închisorii din Ploieşti.

”A intrat în greva foamei imediat că după acea percheziţie. El este acum la izolare, atenţie, nu la izolator, la izolare este ţinut sub supraveghere”, a declarat Arizan.

Potrivit acestuia, familia lui Liviu Luca l-a înştiinţat că vineri, la Penitenciarul Ploieşti, unde omul de afaceri este încarcerat, a avut loc o percheziţie în camera de detenţie, Liviu Luca fiind scos dezbrăcat pe holul de acces al închisorii, alături de alţi deţinuţi.

”Eu nu am vorbit personal cu Liviu Luca. Familia mi-a transmis că joi Liviu Luca a fost chemat la judecătorul de supraveghere să dea declaraţii după ce marţi a depus o plângere că i-a fost diminuat spaţiul util din cameră, unde au mai fost aduse două paturi suprapuse. Vineri a avut loc o percheziţie în camera de detenţie, iar Liviu Luca a fost o scos gol puşcă pe holul de acces, cu un cearşaf în mână în care avea puse bunurile de uz personal. A fost ţinut pe hol alături de alţi deţinuţi cât a avut loc percheziţia”, a spus avocatul.

Marius Arizan a precizat că marţi va merge la Penitenciarul Ploieşti pentru a sta de vorbă cu omul de afaceri.

Iniţial, conducerea Penitenciarului Ploieşti nu a putut fi contactată, iar apoi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis un comunicat în care arată că ”percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere”.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la încălcarea demnităţii unei persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Ploieşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează:
Percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere, menţinerea şi restabilirea ordinii şi disciplinei în rândul persoanelor private de libertate. Percheziţia se execută în situaţiile prevăzute de Regulamentul privind siguranţa locurilor de deţinere, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1676/C/2010, în condiţii care să nu lezeze demnitatea şi să nu afecteze sănătatea persoanelor private de libertate, cu asigurarea intimităţii acestora. Totodată, în virtutea asigurării şi respectării dreptului de petiţionare, pentru apărarea unor drepturi sau interese, deţinuţii pot să adreseze cereri, reclamaţii şi sesizări către orice persoană autorizată, instituţie, organizaţie guvernamentală, nonguvernamentală, locală, centrală, naţională sau internaţională”, se arată în comunicat.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că deţinuţii au posibilitatea de a se adresa direct, în scris sau verbal, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, directorului penitenciarului ori persoanelor desemnate de acesta din urmă.

”În continuare, precizăm că eforturile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ale unităţilor subordonate converg către îndeplinirea imperativelor Legii 169/2017, inclusiv prin atingerea standardelor de cazare a persoanelor private de libertate şi diminuarea supraaglomerării, aspecte asumate şi prezentate în mod transparent. De asemenea, reiterăm faptul că Administraţia Naţională a Penitenciarelor se opune oricăror forme de încălcare a drepturilor persoanelor private de libertate, acestea fiind, de îndată, valorificate la autorităţile competente”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici