Avocatul Poporului cere schimbarea procedurilor de imobilizare folosite de poliţişti. „Lucrurile trebuie să se schimbe”

  • Procedurile trebuie să fie în aşa fel făcute încât să ofere şi poliţistului posibilitatea de imobilizare, dar şi persoanei care este imobilizată şansa de a nu fi rănită sau de a muri, spune Renate Weber.
  • Ea cere schimbarea programei din şcolile de poliţie şi a procedurilor de imobilizare.
997 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului cere schimbarea procedurilor de imobilizare folosite de poliţişti. „Lucrurile trebuie să se schimbe”

Avocatul Poporului cere schimbarea procedurilor de imobilizare folosite de poliţişti. „Lucrurile trebuie să se schimbe”

„Lucrurile trebuie să se schimbe, inclusiv în ceea ce priveşte programa lor, că este vorba de academie sau şcolile de poliţie. (...) Procedurile trebuie să fie în aşa fel făcute încât să ofere şi poliţistului posibilitatea de imobilizare, dar şi persoanei care este imobilizată şansa de a nu fi rănită, dincolo de ceea ce este fizic minim necesar, dar sub nicio formă, Doamne fereşte, să-şi piardă viaţa”, spune Renate Weber.

Ea afirmă că, în ultima perioadă, numărul comportamentelor violente ale poliţitilor a crescut foarte mult.

„Vrem să identificăm soluţiile, vrem să vedem ce trebuie neapărat făcut pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple”, adaugă Avocatul Poporului.

Renate Weber precizează însă că instituţia Avocatului Poporului este una de mediere care poate doar să facă recomandări.

Un bărbat de 63 de ani, din Piteşti, a murit luna trecută la puţin timp după ce a fost imobilizat de poliţişti, pentru că refuza să iasă dintr-un restaurant unde era incendiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici