Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia transplanturilor de plămâni

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia generată de rezilierea, de către Spitalul AKH din Viena, a contractului în baza căruia făcea operaţii de transplant de plămâni pentru pacienţii din România, potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

247 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia transplanturilor de plămâni

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia transplanturilor de plămâni

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, aproape 80 de cetăţeni români se află pe lista de aşteptare pentru un transplant de plămâni, iar sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

În comunicatul menţionat sunt citate relatările din presă potrivit cărora ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că austriecii l-au informat că nu mai sunt destule locuri libere în clinică, iar coordonatorii Euro-transplant, organismul care gestionează transplanturile la nivel european, susţin că nu ştiu nimic despre această situaţie şi că, până acum, niciun oficial român nu le-a cerut ajutorul.

Ministrul Sănătăţii a afirmat în spaţiul public că şefii clinicii din Viena au încălcat acordul pe care îl aveau cu România şi că a solicitat Agenţiei Naţionale de Transplant să ceară un răspuns oficial din partea Euro-transplant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici