B. Mahler, după redeschiderea secţiilor din spitalul groazei „M.Nasta”. Sfaturile lui se îndreaptă către pacienţi, să-şi spele mâinile

Directorul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat marţi că în urma deciziei DSP de a fi redeschisă activitatea din blocul operator şi Secţia ATI, medicii şi-au propus să monitorizeze activitatea din instituţie şi să aplice măsuri elementare de igienă, începând cu spălarea mâinilor.

413 afișări
Imaginea articolului B. Mahler, după redeschiderea secţiilor din spitalul groazei „M.Nasta”. Sfaturile lui se îndreaptă către pacienţi, să-şi spele mâinile

B. Mahler, după redeschiderea secţiilor din spitalul groazei „M.Nasta”. Sfaturile lui se îndreaptă către pacienţi, să-şi spele mâinile

„În urma controlului efectuat de medicii DSP, s-a considerat oportună redeschiderea activităţii din blocul operator şi secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din Institutul Marius Nasta. Împreună cu colegii mei ne propunem să monitorizăm cu atenţie activitatea din Institutul Marius Nasta şi cu siguranţă raportarea infecţiilor depistate în următoarea perioadă va fi raportată conform legislaţiei în vigoare”, a declarat directorul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Mahler a precizat că, pe viitor, medicii şi personalul Institutului vor avea în vedere aplicarea măsurilor de igienă.

„Extrem de important pentru siguranţa pacienţilor noştri este aplicarea cu responsabilitate a măsurilor de igienă. Prima şi cea mai elementară este respectarea igienei mâinilor, urmată de respectarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie. Extrem de importantă - respectarea circuitelor existente şi respectarea circuitelor funcţionale care trebuie să menţionez că se desfăşoară într-o clădire veche, care necesită investiţii importante în infrastructură pentru a funcţiona în conformitate cu legislaţia în vigoare. Împreună cu DSP şi compartimentul de epidemiologie am stabilit etapele necesare ca pacienţii să fie în siguranţă”, a mai spus directorul de la „Marius Nasta”.

Secţia de Antestezie şi Terapie Intensivă şi blocul operator de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală s-au redeschis, după ce DSP a încheiat verificările în unitatea spitalicească, rezultatele fiind bune. Anul acesta, 17 pacienţi internaţi au fost infectaţi cu acinetobacter, iar 13 au murit.

Pe 19 februarie 2019, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu erau conforme.

Mahler: Pacienţii trebuie să înţeleagă că sunt în siguranţă în „Marius Nasta”. Marţi sunt 6 operaţii

Directorul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, spune că în blocul operator, redeschis după ce DSP a încheiat controlul, au loc marţi 6 operaţii, subliniind că pacienţii trebuie să ştie că în prezent este curăţenie în unitatea medicală şi că s-a cerut finanţare pentru un aparat de dezinfecţie.

„În acest monment se lucrează în Secţia de chirurgie toracică, în blocul operator sunt programate astăzi 6 intervenţii chirurgicale. De aseară, (luni, n.r.) am anunţat Ambulanţa Bucureştui de redeschidere a secţiei de Terapie Intensivă. Prin urmare, activitatea s-a reluat şi pacienţii sunt îngrijiţi”, a declarat Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta”, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tototată, sursa citată a mai subliniat că în această perioadă a scăzut numărul de consultaţii.

„Este foarte important ca pacienţii să înţeleagă că în acest moment sunt în siguranţă în Institutul „Marius Nasta”, că testele efectuate au ieşit negative şi că acum este curăţenie în „Marius Nasta”. (...) Cea mai importantă e igienizarea mecanică: curăţenia cu apă şi soluţii de igienizare, după care, dezinfecţia terminală, cu nebulizare. De altfel, în acest moment am depus documente la Ministerul Sănătăţii pentru finanţare pentru achiziţionarea aparaturii care să ne ajute la dezinfecţie de maximă eficienţă, ce este disponibilă în România”, a mai spus directorul Institutului.

Mahler a precizat că un astfel de aparat costă aproximativ 100.000 de euro.

„Absoluţi toţi colegii mei şi toţi şefii de secţie privesc cu maximă responsabilitate aceste infecţii nosocomiale. Ele sunt oarecum normale într-un spital, mai ales într-un spital unde se tratează pacienţi cu boli grave. Studiile internaţionale evidenţiază un procent de infecţii nosocomial dublu în spitalele universitare faţă de cele non-universitare”, a mai explicat Beatrice Mahler.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici