Bac 2008: Variantele 23, 80 şi 52 pentru proba la alegere

Candidaţii la examenul de bacalaureat susţin, miercuri, proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, aceştia având de rezolvat varianta 23 pentru subiectul I, varianta 80 pentru subiectul al II-lea şi varianta 52 la subiectul al III-lea.

224 afişări
Imaginea articolului Bac 2008: Variantele 23, 80 şi 52 pentru proba la alegere

Bac 2008: Variantele 23, 80 şi 52 pentru proba la alegere (Imagine: Mediafax Foto)

La proba de miercuri sunt 23 de discipline pentru filiera teoretică şi 146 pentru cea tehnologică. Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 17.827, susţin proba la disciplina Marketingul afacerii şi alţi peste 17.000 la Biologie vegetală.

Variantele de subiect cu numerele 23, 80 şi 52 sunt valabile pentru absolvenţii promoţiei 2008 învăţământ de zi. Absolvenţii Seminarului teologic ortodox, cei din promoţiile anterioare, dar şi absolvenţii din acest an de la învăţământul seral şi fără frecvenţă vor avea de rezolvat numai subiectul cu numărul 23, întrucât ei au studiat după programele vechi.

Găseşti aici variantele extrase

Pentru proba de miercuri, subiectele au fost extrase de Zvetlana Preoteasa, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, în cadrul şedinţei publice organizate la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în prezenţa membrilor comisiei naţionale de examen. După ce a fost anunţate variantele extrase, prin intermediul postului Radio România Actualităţi, comisiile de examen vor multiplica subiectele în număr egal cu al candidaţilor şi le vor distribui în săli.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a reamintit candidaţilor şi profesorilor că au obligaţia să respecte metodologia de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului şi că există comisii paralele de supraveghere care verifică desfăşurarea corectă a examenului.

După probele orale au mai rămas în examen 210.773 de candidaţi.

Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisă sau practică, va avea loc joi, 3 iulie.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora va avea loc în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.

Candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6 se consideră promovat la examenul de bacalaureat. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit".

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici