BAC 2008 : Zeci de elevi, eliminaţi pentru că au copiat

Aproape 100 de elevi au fost eliminaţi, marţi, de la bacalaureat în întreaga ţară, după ce au fost prinşi că încercau să copieze, unii dintre ei de echipele de supracontrol ale Ministerului Educaţiei, potrivit consilierului ministrului educaţiei, Mihaela Suciu.

185 afișări
Imaginea articolului BAC 2008 : Zeci de elevi, eliminaţi pentru că au copiat

BAC 2008 : Zeci de elevi, eliminaţi pentru că au copiat (Imagine: Mediafax Foto)

"La nivel naţional, au fost eliminaţi din examen 98 de elevi care au fost prinşi copiind sau încercând să copieze. Cei mai mulţi au fost din Bucureşti, respectiv 27, alţi 13 în judeţul Alba, nouă în Galaţi şi şase în Argeş", a declarat Mihaela Suciu.

De asemenea, au mai fost eliminaţi câte patru elevi din unităţi de învăţământ din judeţele Brăila, Dolj, Ilfov, Iaşi şi Neamţ. Câte trei elevi au fost eliminaţi în judeţele Giurgiu şi Tulcea, câte doi în judeţele Bistriţa - Năsăud, Călăraşi, Prahova, Satu-Mare. Câte un candidat a fost eliminat în judeţele Bacău, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Maramureş, Olt, Sibiu, Vrancea şi Vaslui.

La proba obligatorie a profilului, susţinută marţi, au fost înscrişi 216.183 candidaţi şi au fost prezenţi 214.838, respectiv 99,37 la sută.

Alţi 1.345 de elevi au lipsit de la această probă, 12 dintre ei motivat, iar Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a aprobat în cazul acestora din urmă extragerea subiectului de rezervă.

Pe durata testului de marţi, ca în fiecare din zilele în care s-au susţinut probe, o supracomisie a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a efectuat controale în unităţile de învăţământ. Acestea vor continua până la finalizarea bacalaureatului. Reprezentanţii ministerului vor întocmi rapoarte pe baza cărora se vor aplica sancţiuni, acolo unde este cazul, conform metodologiei de bacalaureat şi a Statutului Personalului Didactic, se arată într-un comunicat al MECT.

Examenul de bacalaureat a continuat, marţi, cu proba obligatorie a profilului, iar miercuri urmează proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică.

Miercuri, elevii vor susţine proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisă sau practică, va avea loc joi.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora va avea loc în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.

Candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6 se consideră promovat la examenul de bacalaureat. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit".

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici