Bacalaureat 2010: Doar 58,92% au promovat în Bucureşti. Vezi aici rezultatele

Promovabilitatea la examenul naţional de bacalaureat din Capitală a fost în 2010 cu 17,18 procente mai mică decât anul trecut, astfel că numai 58,92 la sută dintre candidaţii prezenţi la test au obţinut medii de promovare, respectiv minimum şase, potrivit unor statistici ale MECTS.

280 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2010: Doar 58,92% au promovat în Bucureşti. Vezi aici rezultatele

Bacalaureat 2010: Doar 58,92% au promovat în Bucureşti. Vezi aici rezultatele (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"În 2010 a fost un examen adevărat. Examenul oral a fost corect, iar la scris nu s-a mai putut copia după ce ministrul Educaţiei i-a scancţioat pe cei care au încercat să fraudeze exemenul", au explicat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din minister.

Potrivit statisticilor MECTS, la nivelul Capitalei, promovabilitatea a fost de 58,92 la sută, cu 17,18 la sută mai mică decât în 2009.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus pentru MEDIAFAX că, la nivel naţional, promovabilitatea este mai mică cu între 10 şi 15 procente faţă de situaţia din 2009, cel mai probabil din cauza măsurilor de combatere a fraudelor în organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat luate in acest an.

Vezi aici rezultatele de la probele scrise

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici