BACALAUREAT 2011: Aproximativ 80% dintre candidaţii din Bucureşti care au contestat notele au medii între 2 şi 4

Aproximativ 80% dintre candidaţii care au contestat rezultatele la bacalaureat au medii foarte mici, între 2 şi 4, astfel că şansele ca aceşti tineri să promoveze rămân scăzute, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.

282 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Aproximativ 80% dintre candidaţii din Bucureşti care au contestat notele au medii între 2 şi 4

BACALAUREAT 2011: Aproximativ 80% dintre candidaţii din Bucureşti care au contestat notele au medii între 2 şi 4 (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Eu cred că peste 80 la sută dintre candidaţii care au contestat rezultatele la bacalaureat au medii foarte mici. Puţini dintre cei cu medii mari au mai contestat rezultatele", a explicat inspectorul general şcolar.

Totodată, din experienţa anilor precedenţi, inspectorul general şcolar al Capitalei estimează că şi în acest an ar putea fi o creştere între 1şi 2 la sută a promovabilităţii după contestaţii.

Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost recorectate la Braşov.

În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii la bacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a spus inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

"Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din această vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a precizat Cristian Alexandrescu.

În 2010, promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 61,26 la sută, iar în 2009 de 76,32 la sută.

Potrivit acestuia rezultatele la contestaţii vor fi anunţate după ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici