BACALAUREAT 2011: Cum ar fi rezolvat ministrul Educaţiei un subiect la Limba şi Literatura Română - VIDEO

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost pus faţă în faţă, marţi, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, cu subiectul de Bacalaureat la Limba şi Literatura Română.

5712 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Cum ar fi rezolvat ministrul Educaţiei un subiect la Limba şi Literatura Română - VIDEO

BACALAUREAT 2011: Cum ar fi rezolvat ministrul Educaţiei un subiect la Limba şi Literatura Română (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Acestuia i-a fost citită una dintre cerinţele probei scrise de la Bacalaureat la Limba şi Literatura Română, respectiv "un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri, despre Cunoaşterea de sine, pornind de la afirmaţia lui Nichita Stănescu: A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".

Ministrul a spus, la B1 TV, că a citit acest subiect şi că este influenţat de o experienţă personală a sa.

"Este momentul când am fost angajat de Institutul Japonez, care m-a angajat în momentul în care eram cercetător în Statele Unite", spune Funeriu.

Acesta a mărturisit că momentul în care a stat pe gânduri vizavi de plecarea în Japonia, respectiv când a fost numit "egoist" de reprezentanţii institutului, dacă ar fi refuzat plecarea, reprezintă o parte a vieţii sale în care a "pus oglinda în faţă".

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu ce notă şi-ar fi dat dacă ar fi scris această poveste la Bacalaureat, ministrul a spus că notele trebuiesc date de către public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici