BACALAUREAT 2011: Promovabilitatea în Bucureşti, cea mai slabă din ultimii 20 ani - 42,03 la sută

Promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 42,03 la sută, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Bucureşti, profesorul Cristian Alexandrescu.

1779 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Promovabilitatea în Bucureşti, cea mai slabă din ultimii 20 ani - 42,03 la sută

BACALAUREAT 2011: Promovabilitatea în Bucureşti, cea mai slabă din ultimii 20 ani - 42,03 la sută (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din aceasta vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a mai spus inspectorul Cristian Alexandrescu.

El a adăugat că această situaţie va fi analizată, pentru a stabili care sunt motivele pentru care elevii bucureşteni au obţinut un astfel de rezultat.

Peste 500 de elevi au fost eliminaţi la primele probe scrise ale examenului de bacalaureat, dintre care 233 la limba şi literatura română şi 268 la proba obligatorie a profilului.

Prima afişare a rezultatelor a avut loc duminică până la ora 16.00, iar între orele 16.00 - 20.00, se pot depune contestaţiile.

Soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici