BACALAUREAT 2012 - Câţi elevi s-au înscris la prima sesiune a examenului

Peste 330.000 de elevi au fost înscrişi, până joi, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, numărul acesta putând fi modificat, după ce vor ajunge ultimele raportări din judeţe, a anunţat, joi, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

1369 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012 - Câţi elevi s-au înscris la prima sesiune a examenului

BACALAUREAT 2012 - Câţi elevi s-au înscris la prima sesiune a examenului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Pănă acum, au fost înscrişi peste 338.000 de elevi, mai aşteptăm câteva raportări din judeţe", a spus ministrul.

Întrebat dacă vor fi distribuite chestionare în şcoli privind organizarea unui referendum legat de bacalaureatul din anii următori, ministrul interimar al Educaţiei a spus că o decizie în acest sens va fi anunţată luni.

"Analizăm, lucrăm, săptămâna viitoare decidem. Luni, vom avea un răspuns final privind chestionarea privind referendumul de la bacalaureat", a spus Liviu Pop.

La 31 mai, ministrul interimar al Educaţiei estima că la prima sesiune de bacalaureat ar putea fi "aproximativ" 334.836 candidaţi, luând în calcul cei 245.138 de absolvenţi din 2012 şi cei 89.698 de nepromovaţi din sesiunea 2011, numărul celor înscrişi nefiind, deocamdată, centralizat.

"Nu se poate spune câţi candidaţi s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Ceea ce putem spune este că, în 2012, au absolvit clasa a XII-a 189.301 de candidaţi, iar clasa a XIII-a, 55.837 de candidaţi. De asemenea, sunt 89.698 de candidaţi nepromovaţi în sesiunile din 2011. Asta înseamnă aproximativ 334.836 absolvenţi. Nu ştim câţi sunt din seriile anterioare", a spus Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că instituţia pe care o conduce a trimis şcolilor banii pentru achiziţionarea sistemelor de supraveghere video necesare în toate centrele de examen.

Tot Liviu Pop anunţa, în 21 mai, că a trimis bani pentru 3.107 camere video destinate examenului de bacalaureat şi 4.520 camere pentru evaluarea naţională. "Camerele sunt necesare pentru probele scrise ale examenelor", a precizat ministrul interimar al Educaţiei.

Potrivit lui Pop, valoarea unei camere este între 200 şi 400 de lei.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta începe în perioada 11 -13 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul continuă în intervalul 13- 15 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 18 - 22 iunie (evaluarea competenţelor digitale) şi 25 -27 iunie (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).

Probele scrise încep în 2 iulie cu limba şi literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de limba şi literatura maternă, la 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8:00 şi 12:00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatelor finale.

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile vineri, cu trei săptămâni înainte de restul elevilor, şi încep pregătirea pentru bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici