BACALAUREAT 2012 - Pop: Sperăm să nu fie capcane la bacalaureat, ca la evaluarea naţională

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la Ministerul Educaţiei, a declarat, sâmbătă, că subiectele pentru probele scrise la examenului de bacalaureat au fost finalizate şi sigilate în luna aprilie şi că speră să nu fie "capcane" ca la evaluarea naţională.

1256 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012 - Pop: Sperăm să nu fie capcane la bacalaureat, ca la evaluarea naţională

BACALAUREAT 2012 - Pop: Sperăm să nu fie capcane la bacalaureat, ca la evaluarea naţională (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Sper ca la bacalaureat să nu fie capcane ca la evaluarea naţională şi să decurgă în condiţii normale. Precizez că subiectele au fost finalizate şi sigilate în aprilie", a spus Liviu Pop.

El a precizat că probele scrise de la examenul de bacalaureat care încep luni se desfăşoară în condiţii normale, toate comisiile fiind complete.

"Este foarte important ca săptămâna viitoare să fim concentraţi pe examenul de bacalaureat şi pe evaluarea naţională", a adăugat Pop.

Peste 172.000 de candidaţi au fost înscrişi la proba scrisă la limba şi literatura română de la bacalaureat care are loc luni, toate centrele de examen având camere de supraveghere video, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca.

"La proba de luni au fost înscrişi 172.124 de candidaţi. Examenul se desfăşoară în 777 de centre, dintre care 615 de examen şi 162 de evaluare a lucrărilor. Toate unităţile sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Mai mult, toate comisiile de examen sunt în formulă completă", a declarat secretarul de stat Stelian Fedorca, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici