BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Câţi candidaţi au fost eliminaţi din examen la ultima probă

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a anunţat câţi candidaţi au fost eliminaţi din examen ca urmare a unor tentative de fraudă, vineri, la ultima probă a bacalaureatului din sesiunea de toamnă, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

863 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Câţi candidaţi au fost eliminaţi din examen la ultima probă

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Câţi candidaţi au fost eliminaţi din examen la ultima probă (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Un număr de 56 de candidaţi au fost eliminaţi la ultima probă a bacalaureatului din sesiunea de toamnă. La probă s-au prezentat 41.661 de candidaţi din totalul celor 51.234 înscrişi, peste jumătate dintre ei optând să dea examen la biologie, precizează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Elevii eliminaţi au fost prinşi utilizând telefoane mobile, dispozitive auditive sau materiale auxiliare nepermise, conform sursei citate.

Duminică, 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile, în intervalul 16.00 - 20.00.

REZULTATELE finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici