BACALAUREAT 2013: Un singur candidat promovat în urma contestaţiilor de la sesiunea olimpicilor

Un singur candidat a promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială 2013 după rezolvarea contestaţiilor, ridicând astfel promovabilitatea la 50,23 la sută, de la 49,76 la sută, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

675 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Un singur candidat promovat în urma contestaţiilor de la sesiunea olimpicilor

BACALAUREAT 2013: Un singur candidat promovat în urma contestaţiilor de la sesiunea olimpicilor (Imagine: Ana Poenariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Un număr de 104 candidaţi dintre cei 209 care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială, organizată în 2013, la Ploieşti, au promovat examenul înainte de contestaţii. După rezolvarea contestaţiilor, a mai promovat un candidat, astfel că numărul celor promovaţi a crescut la 105.

Potrivit datelor MEN, la bacalaureatul special au fost depuse 85 de contestaţii, dintre care 20 au fost aprobate. Din totalul contestaţiilor aprobate, una singura a dus la promovarea unui candidat care a obţinut, în final, media 6,18.

La sesiunea din 2013 au fost eliminaţi, pentru tentativă de fraudă, trei candidaţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, ponderea promovabilităţii la sesiunea specială a bacalaureatului 2013, pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, a fost, înainte de contestaţii de 49,76 la sută, iar după contestaţii, de 50,23 la sută.

Cele mai multe medii obţinute, respectiv 35, au fost între 6 şi 6.99, iar alte 28 de medii au fost între 7 şi 7.99. Medii între 9 şi 9.99 au luat 24 de candidaţi, iar între 8 şi 8.99, 17 dintre absolvenţii de liceu prezenţi. La această sesiune, niciun candidat nu a promovat cu media 10, înainte de contestaţii.

La sesiunea similară din 2012, doar 34,21% dintre participanţi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat.

Un număr de 209 elevi din toată ţara care, în perioada când se va organiza bacalaureatul, vor participa la olimpiade sau concursuri sportive internaţionale şi nu vor fi în ţară au susţinut, la Ploieşti, sesiunea specială de bacalaureat, printre candidaţi numărându-se un etnic german şi patru maghiari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici