BACALAUREAT 2015: Aproape 6.000 de absenţi la proba de limba română. 74 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă

Aproape 6.000 de candidaţi au absentat, luni, la proba scrisă de limba română de la bacalaureat, iar 74 au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei.

891 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2015: Aproape 6.000 de absenţi la proba de limba română. 74 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă

BACALAUREAT 2015: Aproape 6.000 de absenţi la proba de limba română. 74 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Luni s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie - iulie, proba de Limba şi literatura română.

REZULTATE BACALAUREAT 2015, pe Edu.ro. Notele obţinute de elevii de clasa a XII-a la BAC

Din datele centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, rezultă că dintre cei 155.321 de absolvenţi de clasa a XII-a care s-au înscris la Bacalaureat 2015 pentru susţinerea probei, s-au prezentat 149.305 (96,13%). Procentul este superior celui din sesiunea similară a anului trecut, când au participat 94,52% din totalul elevilor înscrişi.

Au absentat la proba de limba română 5.942 de candidaţi, iar 74 au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Sesiunea curentă a examenului naţional de bacalaureat continuă marţi, cu proba de limba şi literatura maternă. Miercuri, 1 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar vineri, este programat ultimul test scris - proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 7 iulie (până la ora 16:00). Contestaţiile, depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 - 20:00, vor fi soluţionate în zilele de 8 şi 9 iulie, astfel încât pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

BACALAUREAT 2015. Subiectele date la matematică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici