Bacalaureat 2020: Val de înscrieri în prima sesiune. Cum explică Monica Anisie datele cu 12.000 mai mari decât anul trecut

  • În prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 155.000 de candidaţi
  • Numărul candidaţilor este cu aproximativ 20.000 mai mare decât în anul precedent, spune Monica Anisie
  • Valul de înscrieri ar putea fi o consecinţă a măsurilor luate pe timpul epidemiei de coronavirus, în ciuda presiunilor de a anula probele scrise
1727 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2020: Val de înscrieri în prima sesiune. Cum explică Monica Anisie datele cu 12.000 mai mari decât anul trecut

Bacalaureat 2020

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta vine cu surprize în ceea ce priveşte numărul candidaţilor. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat în timpul unui interviu acordat pentru TVR 1 că pentru examenele din iunie 2020 au candidat peste 155.000 de persoane, cu  20.000 mai multe decât anul trecut. 

„Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscrişi peste 32.000 de elevi, faţă, de exemplu, de anul trecut când au participat la probele examenului de bacalaureat elevi din seriile anterioare aproximativ 20.000. Deci iată că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat mai mulţi elevi decât până acum”, a declarat Monica Anisie. 

Anul trecut, la Bacalaureat s-au înscris în prima sesiune mai mult de 135.000 de candidaţi, iar dintre aceştia 19.771 veneau din seriile anterioare. În contextul epidemiei de coronavirus, s-au aglomerat şi listele de înscriere.

Ministrul Educaţiei a menţionat că, în cazul elevilor izolaţi, în carantină sau cu probleme de sănătate, se va organiza o etapă specială, pe lângă sesiunea din toamnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici