BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A. La matematică, un fenomen: tinerii au părăsit sala după o oră şi jumătate dând foile goale

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a înregistrat miercuri la proba de matematică un fenomen special, mulţi tineri au părăsit sala după o oră şi jumătate, dând foile goale, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, şeful ISMB, Cristian Alexandrescu.

4615 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A. La matematică, un fenomen: tinerii au părăsit sala după o oră şi jumătate dând foile goale

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: La matematică, un fenomen, tinerii au părăsit sala după o oră şi jumătate dând foile goale (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Cred că la această probă au fost eliminaţi opt candidaţi. Dar am înregistrat un alt fenomen. Mulţi tineri au părăsit sala după o oră şi jumătate fără să fi scris nimic pe foile de examen", a precizat inspectorul general şcolar prof. Cristian Alexandrescu.

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Vezi subiectele şi baremele la matematică şi istorie

Conform acestuia, probabil că elevii nu au învăţat nici pentru această sesiune şi neavând posibilitatea de a copia s-au văzut nevoiţi să plece din examen. "Probabil că nu au învăţat nimic. Măsurile de securitate au fost la fel de exigente, astfel că nici de această dată nu au putut copia. De aceea, probabil, au părăsit examenul văzând că nu ştiu să rezolve niciun exerciţiu", a adăugat inspectorul general.

Potrivit unor supraveghetori, au fost centre de examen în care, după o oră şi jumătate, patru clase de elevi au părăsit sălile.

Profesorii de matematică consideră subiectul de la română şi matematică din toamnă mai uşor decât cel din vară. În schimb elevii l-au apreciat ca fiind mult mai dificil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici