BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea este de 16,06 la sută

Promovabilitatea la a II-a sesiune de Bacalaureat a fost de 16,06 la sută, raportat la numărul de candidaţi înscrişi nu la cei prezenţi, numărul celor care au luat examenul fiind de 17.778, au declarat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

710 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea este de 16,06 la sută

BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea este de 16,06 la sută (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Majoritatea candidaţilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi.

Pentru proba din 29 august - la limba şi literatura română au fost înscrişi 62.348 de candidaţi, iar pentru cea din 30 august - limba maternă 945 de candidaţi. La proba din 31 august-proba obligatorie a profilului au fost înscrişi 78.082 de candidaţi , iar pentru proba la alegere de vineri - 60.345.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

La primele probe scrise la nivel naţional au fost eliminaţi 311 candidaţi, cei mai mulţi dintre ei, adică 240, la limba română şi 71 la matemtică.

La matematică, în schimb a fost înregistrat un alt fenomen şi anume foarte mulţi candidaţi au plecat din examen după o oră şi jumătate fără să scrie nimic, spunea inspectorul general al Capitalei.

La proba la alegere a profilului, din totalul celor 60.868 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la examen 47.314 de candidaţi (77,73 % dintre cei înscrişi). De asemenea, 95 de candidaţi la nivel naţional (0,20 % dintre cei prezenţi) au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici