Bacău: Autoturism de lux cumpărat cu documente şi bancnote falsificate

Un autoturism de lux din Bacău a fost cumpărat cu documente şi bancnote falsificate. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au intrat pe fir şi fac cercetări pentru punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu numere false.

598 afișări
Imaginea articolului Bacău: Autoturism de lux cumpărat cu documente şi bancnote falsificate

Bacău: Autoturism de lux cumpărat cu documente şi bancnote falsificate

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, au realizat o acţiune, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu numere false.

Astfel, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, care au vizat probarea activităţii infracţionale a două persoane, care la data de 7 februarie ar fi condus alternativ un autoturism cu numere false, în judeţul Bacău, unde ar fi achiziţionat de la un bărbat un autoturism de lux, folosind documente şi bancnote falsificate.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi 1.900 de lei, 550 de euro, 20 de dolari, 20 de lire sterline, 6 telefoane mobile, 3 cartele SIM, un ceas de mână (în valoare de 13.800 de lei), 24 de monede metalice de culoare galbenă, 8 perechi de cercei metalici de culoare galbenă, 16 inele metalice de culoare galbenă, 5 pandantive metalice de culoare galbenă, 7 brăţări metalice de culoare galbenă, 7 lanţuri metalice de culoare galbenă, o salbă ce conţine 19 monede metalice de culoare galbenă şi un card din material plastic, ce are inserată o plăcuţă dintr-un material de culoare galbenă.

În cadrul acţiunii, au fost puse în executare trei mandate de aducere la sediile BCCO Bacău şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, iar, în urma audierilor şi probatoriului administrat, poliţiştii au dispus faţă de două persoane măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Judecătoriei Oneşti, cu propunerea luării măsurii de arestare preventivă.

Faţă de persoanele bănuite, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu numere false.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici