Bacău: Bărbatul acuzat de uciderea celor două tinere a fost arestat

Tribunalul Bacău a emis, joi, un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele bărbatului acuzat de uciderea celor două tinere ale căror cadavre au fost descoperite, la începutul acestei săptămâni, într-o casă din zona centrală a municipiului Bacău.

54 afișări
Imaginea articolului Bacău: Bărbatul acuzat de uciderea celor două tinere a fost arestat

Ucigaşul tinerelor de la Bacău, dus la tribunal pentru mandatul de arestare (Imagine: Mediafax Foto)

La ieşirea din sala de judecată, avocatul tânărului a spus că acesta şi-a recunoscut faptele şi că nu va face recurs.

Potrivit lui Laurenţiu Ghiciu, avocatul lui George Ionuţ Nicolae, acesta va fi supus unei expertize pshiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimelor.

"Victimele au fost ucise şi ţinute în biroul lui din Braşov. Nu poate preciza exact perioada pentru că nu-l ajută starea psihică. Prima victimă a fost ucisă pentru două mii de euro, cea de-a doua pentru un miliard de lei, bani pe care i-a cheltuit într-o lună, dar nu poate preciza pe ce. Când era minor a fost cercetat pentru înşelăciune şi fals de carduri şi pentru că nu a mai vrut să aibă de-a face cu poliţia în momentul când prima victimă i-a cerut înapoi cei 2000 de euro a intrat în panică şi a omorât-o", a arătat avocatul.

"Voia să îngroape cadavrele şi să scape de ele. A ales Bacăul la întâmplare", a declarat avocatul, care a susţinut că bărbatul a fost internat de mai multe ori la psihiatrie şi este în evidenţa medicilor cu boli psihice.

George Ionuţ Nicolae a fost reţinut, miercuri după-amiază, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii Parchetului Tribunalului Bacău, iar joi a fost prezentat Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Potrivit procurorului Elena Florea de la Parchetul Tribunalului Bacău, bărbatul este acuzat că în anul 2007 le-a ucis pe cele două tinere şi a închiriat în Bacău o casă unde a ascuns cadavrele.

"În ultima perioadă, bărbatul nu a plătit chiria, iar proprietarii au vrut să-l evacueze. Când au venit să facă curat în casă, au găsit un sac cu obiecte ale tânărului, pline de sânge, precum şi saci de plastic, murdari de sânge. Ulterior, proprietarii au găsit, în magazie, două colete care emanau miros de cadavru, motiv pentru care au anunţat Poliţia", a precizat procurorul.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tinerele au fost ucise la interval de cinci luni, într-o casă din Braşov, trupurile victimelor fiind transportate apoi la Bacău cu un microbuz.

Cadavrele în putrefacţie a două tinere au fost găsite, marţi după-amiază, într-o magazie din curtea unei case din centrul Bacăului. Unul din cadavre era împachetat într-un covor, iar celălalt într-o prelată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici