Bacău: Familii evacuate, persoană luată de viitură şi drum blocat de aluviuni, în urma ploilor

Peste o sută de familii din judeţul Bacău au fost evacuate, după ce gospodăriile le-au fost inundate în urma ploilor torenţiale, o persoană a fost luată de viitură, drumul european E85 a fost blocat de aluviuni două ore, iar o gravidă a fost salvată de pompieri după ce a rămas izolată pe un deal.

57 afișări
Imaginea articolului Bacău: Familii evacuate, persoană luată de viitură şi drum blocat de aluviuni, în urma ploilor

Bacău: Familii evacuate, persoană luată de viitură şi drum blocat de aluviuni, în urma ploilor (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit maiorului George Enache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, în noaptea de luni spre marţi, peste o sută de familii din satul Buda, comuna băcăuană Blăgeşti, au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele după ce apa a intrat peste ei, în prezent echipele de intervenţie ale ISU evacuând alte zece persoane rămase în podurile caselor din satul Mărgineni.

"Ne grăbim să-i scoatem deoarece casele sunt din chirpici, iar pericolul ca acestea să se dărme este crescut. Din cauza precipitaţiilor de 50-60 de litri pe metru pătrat, pârâul Trebeş a ieşit din matcă şi a inundat aceste gospodării. Lucrăm la evacuarea oamenilor cu două bărci", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul George Enache.

Tot marţi dimineaţă, un bărbat de 32 de ani din satul Dumbrava a fost luat de viitură, iar femeie însărcinată a rămas izolată pe un deal în timp ce se ducea spre spital să nască în comuna Ştefan cel Mare, fiind salvată de pompieri.

De asemenea, din cauza ploilor torenţiale, drumul european E85, în dreptul localităţii Cleja, a fost blocat timp de două ore din cauza aluviunilor aduse de torenţi pe şosea, la ora transmiterii acestei ştiri drumul a fost curăţat de către autorităţile locale, astfel că circulaţia se desfăşoară în condiţii normale.

Calea ferată pe ruta Bacău - Bicaz este afectată în totalitate şi nu se circulă, fiind acoperită de apă şi de aluviuni, iar pe ruta Valea Seacă - Faraoani se circulă pe un singur fir.

La ora transmiterii acestei ştiri, lucrătorii SNCFR lucrează la degajarea aluviunilor şi repunerea în circulaţie a liniei ferate cât mai curând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici