Bacău: Întreruperi în furnizarea apei potabile din cauza creşterii turbidităţii, provocată de ploi

Cei peste 180.000 de locuitori din municipiul Bacău se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte necesarul de apă potabilă de la robinete, după ce furnizorul a oprit alimentarea cu apă brută din principala sursă de aprovizionare, din cauza creşterii accentuate a turbidităţii, provocată de ploi.

1096 afișări
Imaginea articolului Bacău: Întreruperi în furnizarea apei potabile din cauza creşterii turbidităţii, provocată de ploi

Bacău: Întreruperi în furnizarea apei potabile din cauza creşterii turbidităţii, provocată de ploi (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Compania Regională de Apă Bacău a întrerupt alimentarea cu apă brută din barajul de la Valea Uzului, care asigura jumătate din necesarul de apă al municipiului Bacău, din cauza creşterii accentuate a turbidităţii, de peste 150 de ori faţă de maximul legal admis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, presiunea apei potabile, furnizată populaţiei şi agenţilor economici, a scăzut considerabil, existând zone întregi în oraş unde s-a oprit în totalitate. Reprezentanţii societăţii furnizoare de apă susţin că problemele se vor menţine şi în următoare zile, fără să existe soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

"În urma ploilor abundente căzute în ultima perioadă, nivelul apei în lacul Valea Uzului a crescut considerabil, ceea ce i-a determinat pe cei de la Apele Române să înceapă golirea barajului. În aceste condiţii, a crescut turbiditatea, astfel încât astăzi dimineaţă (n.r. - joi), la robinet a ajuns să curgă noroi în loc de apă în anumite zone, motiv pentru care am oprit imediat alimentarea din barajul de la Valea Uzului şi am trecut la spălarea instalaţiilor. Sperăm să dureze cât mai puţin situaţia actuală. Cel puţin mâine (n.r. - vineri), vom opri, probabil, apa între orele 9.00 şi 16.00 pentru a putea face acumulări din puţurile de adâncime astfel încât să putem asigura apă potabilă către toţi consumatorii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul Companiei Regionale de Apă Bacău, Răzvan Găină.

Potrivit acestuia, revenirea în parametri normali a nivelului de turbiditate a apei se face în timp şi va dura până la două-trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici