Bacău: Operaţiune de amploare pentru salvarea unei mame cu copil, după ce fetiţa a fost răpită

Un bărbat a mers la domiciliul concubinei sale din comuna Motoşeni, judeţul Bacău, a agresat-o, i-a furat maşina şi i-a răpit fetiţa de doar un an şi jumătate. Individul avea interzis să se apropie de locuinţă, iar când au venit poliţiştii, el i-a întâmpinat cu un fierăstrău electric pornit.

705 afișări
Imaginea articolului Bacău: Operaţiune de amploare pentru salvarea unei mame cu copil, după ce fetiţa a fost răpită

Bacău: Operaţiune de amploare pentru salvarea unei mame cu copil, după ce fetiţa a fost răpită

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Podu Turcului au fost sesizaţi miercuri, prin 112, despre faptul că un bărbat, de 45 de ani, din localitate, a mers la domiciliul concubinei, în vârstă de 40 de ani, din comuna Motoşeni, a agresat-o, i-a furat maşina şi a luat-o şi pe fiica ei în vârstă de 1 an şi jumătate, fără acordul femeii.

Din verificările poliţiştilor a rezultat faptul că bărbatul avea interzis dreptul de a se apropria la o distanţă de 25 de metri faţă de femeie, de copiii şi de locuinţă.

„La nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, s-a constituit o echipă operativă care, în urma activităţilor operativ-investigative, au stabilit faptul că bărbatul, după ce ar fi părăsit locuinţa concubinei, împreună cu minora, s-ar fi deplasat cu autoturismul sustras la locuinţa acestuia, iar în momentul pătrunderii poliţiştilor în curtea imobilului, acesta ar fi încercat să îi intimideze cu un fierăstrău electric pornit. Poliţiştii au acţionat prompt, l-au determinat să renunţe la gestul său, fiind imobilizat şi condus la sediul poliţiei, pentru audieri”, arată Poliţia Bacău.

În timp ce unii poliţişti îl imobilizau pe bărbat, alţii, aflaţi la faţa locului, au pătruns în locuinţa acestuia, unde au găsit copila şi au preluat-o în condiţii de siguranţă.

Ajunşi la sediul Secţiei 4 Rurale Podu Turcului, a fost solicitată prezenţa reprezentanţilor DGASPC Bacău, care au preluat fetiţa şi au internat-o într-un centru de specialitate.

Întrucât mama copilei nu a fost găsită la locuinţa sa, pentru a se asigura că este în siguranţă, poliţiştii au început căutările, aceasta fiind găsită ascunsă într-o casă părăsită, la o distanţă de aproximativ 2 km de casa sa.

De asemenea, din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe timpul deplasării cu maşina în care se afla şi fetiţa de un an şi jumătate, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, lipsire de libertate, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, furt în scop de folosinţăşi încălcarea ordinului de protecţie. Acesta a fost dus în Arestul IPJ Bacău, urmând a fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Podu Turcului, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici