Bacău: Patru bărbaţi, reţinuţi după ce au răpit un copil, cerând familiei 50.000 de lei răscumpărare

Patru bărbaţi din Suceava au fost reţinuţi după ce au răpit un copil din faţa unei unităţi de învăţământ din Bacău, iar apoi au cerut familiei 50.000 de lei răscumpărare, copilul fiind recuperat în siguranţă în urma negocierilor coordonate de poliţişti.

46 afișări
Imaginea articolului Bacău: Patru bărbaţi, reţinuţi după ce au răpit un copil, cerând familiei 50.000 de lei răscumpărare

Bacău: Patru bărbaţi, reţinuţi după ce au răpit un copil, cerând familiei 50.000 de lei răscumpărare (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Bacău, instituţia a fost sesizată, marţi după-amiază, că, în timp ce ieşea din curtea unei unităţi de învătământ din municipiul Bacău, un copil de şapte ani a fost luat de către un bărbat şi băgat într-o maşină de lux înmatriculată în Italia, autoturismul pornind apoi spre o destinaţie necunoscută.

Poliţiştii au început cercetări pentru a identifica maşina şi, în colaborare cu Serviciul de Operaţiuni Speciale Bacău, au acţionat pentru recuperarea copilului în siguranţă.

După aproximativ două ore şi jumătate, suspecţii au contactat persoane din anturajul familiei copilului, solicitând în schimbul eliberării acestuia suma de 50.000 de lei.

În urma negocierilor desfăşurate sub coordonarea poliţiştilor, în jurul orei 19.00, copilul a fost recuperat şi predat familiei.

Totodată, au fost identificaţi şi prinşi patru suspecţi în acest caz, ei fiind duşi la sediul Poliţiei Judeţene Bacău pentru cercetări.

Cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, sunt din judeţul Suceava şi sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Ei au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici