Bacău: Peste 300 de case inundate în Podu Turcului şi Gălăvăneşti

Un număr de 256 de case şi anexe gospodăreşti au fost inundate în localitatea băcăuană Podu Turcului, iar în localitatea Gălăvăneşti au fost inundate 50 de case şi anexe gospodăreşti, în urma precipitaţiilor căzute miercuri.

87 afișări
Imaginea articolului Bacău: Peste 300 de case inundate în Podu Turcului şi Gălăvăneşti

Bacău: Peste 300 de case inundate în Podu Turcului şi Gălăvăneşti

În localitatea Podu Turcului, din cele 256 de case şi anexe inundate, 20 ar putea necesita demolare, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Corneliu Cotumbeanu.

Potrivit aceleiaşi surse, la Gălăvăneşti au fost inundate 50 de case şi anexe gospodăreşti, iar în localitatea Ocheşeşti, comuna Corbiţa, judeţul Vrancea, au fost inundate 7 case. Tot la Ocheşeşti, 13 persoane au salvate din locinţele cuprinse de ape, a mai precizat Corneliu Cotumbeanu.

De asemenea, DN 11 Podu Turcului - Adjud este blocat în zona localităţii Lehancea de aluviuni.

Un număr de 12 comune din judeţul Bacău sunt fără curent electric după ce staţia de transformare d ela Podu Turcului a fost inundată, mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Conform aceleiaşi surse, cei 80 de jandarmi care ajută populaţia să scoată apa din curţile inundate se vor întoarce, la căderea serii, în bază, urmând ca joi dimineaţă să revină în localităţile Podu Turcului şi Gălăvăneşti ca să le dea o mână de ajutor sinistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici