Bacău: Şapte şefi ai unui ocol silvic au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Şapte şefi ai unui ocol silvic din judeţul Bacău au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. În acelaşi dosar este judecat şi contabilul unei firme, acesta fiind acuzat de complicitate la dare de mită. Cei mai mulţi dintre inculpaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu.

154 afișări
Imaginea articolului Bacău: Şapte şefi ai unui ocol silvic au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Bacău: Şapte şefi ai unui ocol silvic au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Potrivit DNA, cei şapte angajaţi ai Ocolului Silvic Comăneşti au solicitat sume de bani de la reprezentanţii unei firme pentru a confirma cu documente efectuarea unor lucrări silvice. În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că, în perioada 2015 – 2020, inculpaţii ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale mai multe sume de bani (în total 4.526.850 lei) în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a confirma efectuarea unor lucrări silvice (împăduriri, întreţinerea culturilor, degajări, curăţiri) şi pentru a deconta facturile fiscale emise de către firma respectivă.

În plus, pe 18 martie 2020, unul dintre inculpaţi ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 10.000 lei, reprezentând contravaloarea a 90 de metri cubi masă lemnoasă. Banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpat în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv inventarierea şi marcarea unor arbori ce urmau să fie tăiaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău. Inculpaţii au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar doi dintre ei sunt judecaţi sub control judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici