Băhăian, expertizat pentru discernământ în cazul crimelor de la Constanţa

Omul de afaceri Sergiu Băhăian a fost adus la Penitenciarul Jilava-Bucureşti, pentru a putea fi expertizat de specialiştii Institutului Naţional de Medicină-Legală în cazul crimelor de la Constanţa, medicii urmând să stabilească dacă acesta are discernământ, informează, miercuri, surse judiciare.

17 afișări
Imaginea articolului Băhăian, expertizat pentru discernământ în cazul crimelor de la Constanţa

Băhăian, expertizat pentru discernământ în cazul crimelor de la Constanţa

Potrivit procedurii, orice persoană acuzată de crimă este expertizată psihiatric în sensul stabilirii discernământului asupra faptelor de care este inculpată.

Sergiu Băhăian este suspectat că ar fi ordonat uciderea a patru persoane în judeţul Constanţa, Tribunalul Constanţa emiţând mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Acuzaţiile care i se aduc lui Băhăian sunt de instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Băhăian este acuzat că la sfârşitul anului 2007, împreună cu Valentin Şlepac, ar fi iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan, Adrian Grigoraş, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin înşelarea mai multor societăţi comerciale, la încheierea şi derularea unor contracte de leasing.

Prejudiciul total creat de această grupare se ridică la 501.480 de euro şi 340.189,32 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici