Băiat muşcat de buze şi de ureche de către tatăl său

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vaslui, în paralel cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, a declanşat o anchetă în cazul băieţelului de 11 ani, din localitatea Gugeşti, ajuns la spital în stare gravă după ce a fost muşcat de buze şi de o ureche de către tatăl său.

2 afișări

Deocamdată, reprezentanţii celor două instituţii sunt rezervaţi în privinţa rezultatelor preliminare ale cercetărilor, în funcţie de care se vor lua şi măsurile împotriva celui acuzat că şi-a maltratat copilul.

"Noi am fost sesizaţi de poliţie şi deja am demarat o anchetă proprie atât la domiciliu tatălui agresor, cât şi la rudele acestuia pentru a afla cât mai multe amănunte, foarte importante pentru noi. Trebuie întâi să ştim exact ce s-a întâmplat astăzi (vineri - n.r.) cu acel copil, iar, în funcţie de rezultatul anchetei, vom lua toate măsurile de protecţie pentru băieţel. Cel mai probabil, copilul va ajunge într-o instituţie de protecţie până la clarificarea situaţiei", a declarat Ionel Armeanu-Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui.

Copilul în vârstă de 11 ani trăia doar cu tatăl său în locuinţa din Gugeşti, după ce mama micuţului a plecat anul acesta la muncă în Italia. De asemenea, un alt frăţior de-al băiatului se află în grija unei mătuşi, unde a fost lăsat de mama celor doi copii.

Băiatul a ajuns în stare gravă la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi cu urechea stângă şi buza superioară smulse, după ce fost muşcat de către tatăl său. Încă în stare de şoc, minorul nu a putut explica ce s-a întâmplat cu tatăl său care până acum nu l-a mai agresat. Băiatul a povestit că joi dimineaţă a rămas singur acasă cu tatăl său.

"Când s-a trezit, aşa deodată, tata a început să mă fugărească prin casă că mă strânge de gât şi mă omoară. M-a prins şi a început să mă muşte de ureche după asta şi am început să ţip. Au venit doi oameni care stau lângă noi şi m-au salvat", a povestit cu greu copilul.

Băiatul a fost transportat de urgenţă cu o ambulanţă la Spitalul din Huşi, de unde a fost transferat la Iaşi. Medicii au reuşit abia după o oră să-i coasă rănile şi urmează să fie supus altor intervenţii pentru refacerea buzei şi a urechii.

"Este vorba de urechea stângă şi buza superioară, grav afectate de muşcătura umană. Sunt muşcături pe suprafeţe întinse cu pierdere de substanţă", a declarat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt la Spitalul "Sf. Spiridon".

Tatăl băiatului a fost internat, vineri seară, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici