Băiatul găsit mort pe un câmp din judeţul Constanţa ar fi putut fi salvat

Poliţiştii constănţeni au refăcut, miercuri, traseul urmat de băiatul de 9 ani din Poarta Albă din momentul dispariţiei şi până când a fost găsit mort pe un câmp, ei ajungând la concluzia că ar fi putut salvat, copilul întâlnind mai multe persoane care l-au văzut plângând, dar l-au lăsat să plece.

6 afișări
Imaginea articolului Băiatul găsit mort pe un câmp din judeţul Constanţa ar fi putut fi salvat

Băiatul găsit mort pe un câmp din judeţul Constanţa, ar fi putut fi salvat

Adjunctul comandantului Poliţiei Medgidia, comisarul Petre Meteleţ, a declarat, miercuri, că băiatul s-a întâlnit în drumul său cu mai multe persoane, cărora le-a spus plângând că se duce acasă. Petre Meteleţ spune că Mihai Bogdan Bulai ar fi putut fi salvat dacă persoanele cu care s-a întâlnit ar fi ştiut cum să reacţioneze.

Oamenii legii au refăcut, pe baza declaraţiilor martorilor cu care Mihai Bogdan Bulai s-a întâlnit în drumul său, traseul pe care acesta l-a urmat, de la groapa de gunoi din Poarta Albă, acolo unde se despărţise de sora lui pe data de 13 ianuarie, şi până în locul unde a fost găsit, marţi seara, aflat în apropierea unei ferme din localitatea Poiana.

Astfel, el a plecat în direcţia nord-est şi a mers pe malul Poarta Albă - Midia Năvodari, până în localitatea Ovidiu. De aici, băiatul a abandonat cursul apei şi s-a îndreptat către satul Poiana, fiind găsit în apropierea drumului care leagă această localitate de Valu lui Traian. Anchetatorii susţin că el a mers cea mai parte a drumului numai pe terenuri agricole.

Băiatul a trecut pe lângă o stână, aflată în apropiere de Ovidiu, ciobanul l-a întrebat unde merge, iar Mihai a spus că se duce spre casă. Bărbatul susţine că s-a interesat dacă îl poate ajuta în vreun fel, dar copilul a răspuns negativ.

Ciobanul l-a apărat pe băiat de câinii de la stână şi l-a lăsat să plece mai departe.

Duminică seara, câteva ore mai târziu, el a ajuns în apropierea fermei numărul 6 din localitatea Poiana. Prezenţa copilului a fost simţită de câinii de pază, iar lătrăturile acestora le-au atras atenţia celor doi paznici de aici. Ei au povestit poliţiştilor că Mihai Bogdan Bulai fugea şi plângea, iar paznicii au vrut să-l oprească. Copilul, însă, le-a spus că "se duce acasă, la Rică", fără a preciza unde locuieşte.

Poliţiştii au stabilit ulterior că Rică este tatăl băiatului. Paznicii au susţinut că s-au temut să-l reţină cu forţa şi l-au îndrumat către satul Poiana, care se află la numai un kilometru distanţă de zona respectivă. Ei au crezut că este un copil care locuieşte în împrejurimi şi nu s-au gândit că i s-ar putea întâmpla ceva rău.

Adjunctul comandantului Poliţiei Medgidia consideră că tragedia putea fi evitată dacă persoanele respective reuşeau să-l oprească la fermă şi să anunţe autorităţile. Aşa însă, Mihai Bogdan Bulai şi-a văzut de drum, iar după aproape doi kilometri s-a prăbuşit şi acolo şi-a găsit sfârşitul. Petre Meteleţ crede că decesul a survenit chiar pe data de 13 ianuarie, din cauza oboselii şi a frigului.

Băiatul parcursese aproximativ 20 de kilometri pe jos în ziua respectivă, fără să fi mâncat sau să fi băut ceva.

Oamenii legii nu ştiu motivul pentru care Mihai Bogdan Bulai a fugit de la domiciliu, dar presupun că el fusese certat de părinţi pe data de 12 ianuarie şi a vrut să îi sperie pe aceştia întârziind câteva ore înainte de a ajunge acasă.

Adjunctul comandantului Poliţiei Medgidia a ajuns la această concluzie în urma discuţiilor cu fraţii săi, dar şi pentru că băiatul era bine îmbrăcat pentru a face faţă frigului timp de câteva ore. Însă, după lăsarea întunericului şi a ceţii, el s-a rătăcit, nu a ştiut să mai găsească drumul spre locuinţa sa şi a refuzat ajutorul persoanelor pe care le-a întâlnit.

Mihai Bogdan Bulai provine dintr-o familie săracă din Poarta Albă, mai avea şase fraţi, iar părinţii îi trimiteau frecvent la groapa de gunoi a comunei pentru a aduna pet-uri, utilizate apoi la încălzirea locuinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici