Bancă de ţesuturi şi celule, din toamnă, la Târgu Mureş

O bancă de ţesuturi şi celule ar putea funcţiona, din toamnă, la Târgu Mureş, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Ovidiu Butuc.

52 afișări
Imaginea articolului Bancă de ţesuturi şi celule, din toamnă, la Târgu Mureş

Bancă de ţesuturi şi celule, din toamnă, la Târgu Mureş

Butuc a spus că bănci similare mai sunt prevăzute să fie înfiinţate, din fonduri de la Banca Mondială, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Până în prezent au fost inspectate de către reprezentantul Agenţiei Naţionale de Transplant cele trei amplasamente posibile ale acestei bănci de ţesuturi şi celule, iar în aproximativ o lună va veni un expert din partea Băncii Mondiale să inspecteze spaţiile propuse.

Directorul spitalului a mai spus că cele trei amplasamente propuse, aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Mureş şi în administrarea spitalului, au fost apreciate, precizând că există deja medici mureşeni cu experienţă în domeniu, printre care Sanda şi Constantin Copotoiu, Ştefan Bancu, Ladislau Schwartz şi Radu Boja.

"Vom recolta şi pune la dispoziţie în permanenţă ţesuturi şi celule centrelor medicale, inclusiv din alte judeţe. Sper ca până în toamnă banca să fie funcţională şi să furnizăm celule şi ţesuturi celor care au nevoie de ele", a adăugat Ovidiu Butuc.

Acesta nu a putut preciza valoarea proiectului, dar a apreciat că lucrurile s-ar putea mişca repede, din moment ce există spaţiu şi medici specialişti, fiind nevoie de aparatură specifică gen frigidere cu azot, din fondurile de la Banca Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici