Bancnote false, foarte greu de depistat, puse în circulaţie în România

  • Membrii unei grupări infracţionale din Satu Mare au falsificat 800.000 de lei.
  • Banii erau plasaţi direct pe piaţă sau erau vânduţi unor intermediari.
  • Bancnotele false sunt foarte greu de depistat, susţin anchetatorii.
2625 afișări
Imaginea articolului Bancnote false, foarte greu de depistat, puse în circulaţie în România

Bancnote false, foarte greu de depistat, puse în circulaţie în România

Potrivit DIICOT, procurorii împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Cluj, Sălaj şi Satu Mare. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Anchetatorii au stabilit că grupul s-a format începând cu data de 01.05.2021, în oraşul Satu Mare.

Membrii grupării au contrafăcut o cantitate mare de bancnote, aproximativ 800.000 RON, pe care, fie i-au plasat în mod direct pe piaţă, fie au apelat la alte persoane cărora le-au vândut cantităţi mari de bancnote, în schimbul unor sume de bani. Bancnotele false sunt foarte bine realizate.

„Bancnotele erau confecţionate din plastic care imita materialul din care sunt confecţionate bancnotele originale, iar cernelurile folosite la imprimare erau aproape identice cu cele autentice. Bancnotele falsificate prezentau microperforaţiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice şi nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special”, au anunţat procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe sume de bani în lei şi valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de ţigarete, 10 comprimate ecstasy, 3 doze de substanţă albă purverulentă şi un pistol, au mai spus procurorii.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, urmează să fie duse, pentru audieri, 9 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici