Bănicioiu: Ambulanţa Bucureşti-Ilfov va primi fonduri pentru creşterea numărului de posturi

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov va primi la rectificare fonduri suplimentare, pentru creşterea numărului de posturi, deficitul de personal fiind de peste 40 la sută, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

163 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Ambulanţa Bucureşti-Ilfov va primi fonduri pentru creşterea numărului de posturi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştiu problemele cu care se confruntă, ştiu că deficitul de personal este de peste 40 la sută faţă de normativ. Acest deficit nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile. Cu toate acestea, în perioadele grele, cu evenimente grave sau de sărbători, în pofida deficitului de personal, activitatea se desfăşoară perfect. Oamenii renunţă la libere, la concedii şi vin la serviciu. Îi felicit din tot sufletul şi le mulţumesc pentru efort", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, după ce a vizitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a coordonat, în perioada sărbătorilor pascale, acţiunile de intervenţie de urgenţă în zona Capitalei şi şi-a desfăşurat activitatea cu profesionalism.

"În acest interval, am ţinut permanent legătura cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, care, din nou, şi-a derulat activitatea cu profesionalism şi a avut grijă de toţi cei cu probleme de Paşte. Voi continua să susţin toate proiectele dedicate dezvoltării serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară, după modelul celui de la Bucureşti", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că Ministerul Sănătăţii va aloca resurse pentru dezvoltarea unui Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat, în perioada sărbătorilor pascale, 2.638 de solicitări, cu 2,13 la sută mai mult faţă de 2013, din care 1.517 au fost urgenţe medicale, iar 53 au fost solicitări de intervenţii în locuri publice, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, dr. Alis Grasu.

"Din totalul urgenţelor, 421 au fost afecţiuni digestive, 22 naşteri, 21 căzuţi în stradă. Vorbim despre o creştere a numărului de solicitări cu 2,13 la sută faţă de sărbătorile pascale din 2013", a precizat Alis Grasu.

Managerul SABI a adăugat că în acest interval au mai fost 467 de solicitări pentru suferinţe cardiovasculare şi cinci pentru tentativă de suicid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici