Bănicioiu: Serviciile de Ambulanţă vor primi fonduri suplimentare la rectificarea din septembrie

Serviciile de ambulanţă vor primi la rectificarea bugetară din septembrie fonduri suplimentare pentru dotare, reabilitare, consolidare de clădiri, reparaţii auto, dar şi pentru deblocare de posturi şi promovarea personalului, a anunţat vineri, la Poiana Braşov, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

374 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Serviciile de Ambulanţă vor primi fonduri suplimentare la rectificarea din septembrie

Bănicioiu: Serviciile de Ambulanţă vor primi fonduri suplimentare la rectificarea din septembrie (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Vom aloca fonduri suplimentare serviciilor de ambulanţă, pentru început vom aloca sumele care pot fi cheltuite până la sfârşitul anului. Luni vom livra primele 37 de ambulanţe noi în ţară, pentru 13 judeţe unde există deficit mare de maşini. Comisia de urgenţă a făcut prioritizarea repartizării ambulanţelor şi necesarul fondurilor la rectificare. Repartiţia maşinilor o voi face la Cluj", a spus ministrul Sănătăţii, în deschiderea celei de a XV-a Conferinţe naţionale de medicină de urgenţă, organizată în perioada 11-14 septembrie, la Poiana Braşov, de către Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, împreună cu Societatea de Salvare Bucureşti.

Ministrul a mai spus că va continua deblocarea posturilor, până acum fiind aprobată pentru serviciile de ambulanţă deblocarea a 160 de posturi.

"Ştiu că în sistemul medical a primat pesimismul, dar sper că pentru rectificarea din septembrie să fie aprobate fondurile solicitate de către Comisia de urgenţă", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că la rectificarea bugetară vor fi alocaţi bani şi pentru reparaţia maşinilor existente în parcul serviciilor de ambulanţă, întrucât unele se află în stare bună de funcţionare şi necesită doar mici reparaţii.

Întrebat dacă ştie că serviciile de ambulanţă răspund la cele mai multe solicitări, ministrul a răspuns afirmativ.

"Ştiu că serviciul de ambulanţă răspunde la cele mai multe solicitări, ajunge la cei mai mulţi pacienţi şi cred în continuare că serviciile de ambulanţă vor fi principalul element de încredere a celor aflaţi în necaz, dar cred de asemenea în colaborarea dintre ambulanţă şi SMURD, în echipa integrată a medicinei de urgenţă", a mai spus Bănicioiu.

Potrivit Comisiei de urgenţă, pentru rectificarea bugetară au fost solicitate aproximativ nouă milioane de lei, sumă care prevede atât deblocarea posturilor, reparaţiile din parcurile auto, investiţiile în infrastructură, reparaţii şi consolidări, dar şi promovarea personalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici