Banii (nu) aduc fericirea. Ce arată cel mai nou studiu despre importanţa banilor în viaţa oamenilor

  • Indiferent cât o dăm la întors, banii chiar contează.
  • Cel puţin asta arată un nou studiu şi anume că relaţia pe care o avem cu banii e una importantă pentru bunăstarea emoţională.
3569 afișări
Imaginea articolului Banii (nu) aduc fericirea. Ce arată cel mai nou studiu despre importanţa banilor în viaţa oamenilor

Banii şi fericirea FOTO Profimedia

Deşi alte studii demontau ipoteza conform căreia există o relaţie cauzală, directă între bani şi starea de fericire resimţită, o nouă cercetare arată că un „portofel gras” sau un cont în bancă bine alimentat lunar au un efect benefic asupra stării de spirit, conform fox29.com.
 
Peste 33.000 de adulţi cu vârstele între 18 şi 65 din Statele Unite au luat parte la un studiu care a urmărit efectele de zi cu zi a relaţiei pe care o au cu banii. 
 

Relaţia între bunăstare emoţională şi venit este una liniară

 
Cu cât oamenii au un venit mai mare, cu atât creşte sentimentul de bine, emoţional şi mental. „Veniturile bune sunt asociate cu stări de bine, pe moment dar şi în general”, spun autorii studiului. 
 
În plus, dată fiind natura umană, cercetătorii au descoperit că nu există nicio limită de sumă financiară şi că oamenii ar dori să câştige „cât de mult se poate”.
 
Având acestea în vedere, nu este uşor să ne întrebăm cum se resimte fericirea pe care o au miliardarii lumii sau cei care au trilioane de dolari în cont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici