Bărbat dat dispărut în judeţul Bacău, după ce a fost luat de o viitură - VIDEO

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din localitatea băcăuană Palanca, este dat dispărut după ce a fost luat de o viitură sâmbătă, în timp ce lucra la consolidarea malului pârâului Ciugheş, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

377 afișări
Imaginea articolului Bărbat dat dispărut în judeţul Bacău, după ce a fost luat de o viitură - VIDEO

Bărbat dat dispărut în judeţul Bacău, după ce a fost luat de o viitură - VIDEO (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă seară, de ISU Bacău, la ora 14.31 Inspectoratul a fost anunţat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112 despre faptul că în comuna Palanca, sat Ciugheş, un bărbat a fost luat de o viitură, fiind dat dispărut.

Conform ultimei raportări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, în comuna Agăş, sat Preluci, 80 de gospodării sunt izolate complet, podurile pe care era posibil accesul fiind distruse în urma viiturii de pe râul Trotuş. În aceste condiţii, accesul nu se mai poate face nici pietonal şi nici cu autovehicule.

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, au fost inundate 45 de gospodării în satul Beleghet, 12 în satul Şulţa şi 62 în satul Preluci. La faţa locului au mers un ofiţer şi 27 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, cu un autocamion şi o motopompă.

În comuna Nicolae Bălcescu, satul Galbeni, au fost inundate şapte gospodării, în comuna Tamaşi trei poduri de lemn peste pârâu au fost distruse, în satul Chetriş două case au fost inundate, iar pe teritoriul comunei 300 de hectare de teren arabil au fost inundate. În zonă acţionează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tamaşi, cu 15 voluntari.

În comuna Livezi, sat Orăşa, au fost inundate patru case, 20 de anexe, 400 de hectare de teren agricol şi un beci. Circulaţia spre satul Stufu a fost reluată, atât pietonal, cât şi cu autovehicule. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, format dintr-un ofiţer şi 20 de subofiţeri, cu un autocamion.

În comuna Sănduleni, au fost inundate aproximativ 70 de case. Două case şi o anexă, construcţii din chirpici, au fost afectate de inundaţii, o casă suferind avarii la structura de rezistenţă, iar o casă şi o anexă suferind mici avarii la pereţi.

În comuna Asău, au fost inundate şapte case în satul Apa Asău şi trei case în satul Straja, iar în comuna Ardeoani a fost inundată o casă, proprietarii fiind evacuaţi.

În oraşul Târgu Ocna, din cauza creşterii debitului pe râul Trotuş, există riscul de a fi inundată Staţia electrică de 110 KV. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în zonă s-au deplasat un echipaj format dintr-un ofiţer şi zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu o motopompă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Târgu Ocna, cu o autospecială de intervenţie. Se acţionează pentru îndiguirea cu saci de nisip a staţiei electrice ameninţată de creşterea nivelului apei.

În comuna Dofteana, sat Larga, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost surprins cu turma de oi de viitură, pe râul Trotuş şi a rămas izolat într-o zonă greu accesibilă. Acesta şi 22 de oi au fost salvaţi cu ajutorul unei bărci pneumatice, de un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Oneşti. Celelalte 58 de oi au rămas izolate, urmând să fie salvate când situaţia o va permite, au precizat reprezentanţii ISU Bacău.

În oraşul Comăneşti, acţionează pentru consolidarea digului pe râul Trotuş zeci de pompieri şi voluntari, cu două excavatoare şi trei autobasculante aparţinând agenţilor economici din zonă.
La locul intervenţiei este prezent şi subprefectul judeţului Bacău, Tudoriţa Lungu.

Hidrologii au transmis, vineri, o avertizare de inundaţii valabilă de vineri, ora 16.00, până duminică, ora 16.00, menţinând codul portocaliu pe Prut şi Crasna şi instituindu-l în judeţele Bacău, Buzău, Vaslui, Galaţi, Botoşani şi Harghita, în vreme ce codul galben vizează 12 judeţe ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici