Bărbat de 27 de ani, reţinut în cazul dispozitivului exploziv găsit într-un bloc din Drobeta Turnu Severin

Un bărbat de 27 de ani, considerat principalul suspect în cazul dispozitivului exploziv descoperit, joi, într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin, a fost reţinut, în urma mai multor percheziţii făcute de poliţişti, sub coordonarea SRI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

112 afișări
Imaginea articolului Bărbat de 27 de ani, reţinut în cazul dispozitivului exploziv găsit într-un bloc din Drobeta Turnu Severin

Bărbat de 27 de ani, reţinut în cazul dispozitivului exploziv găsit într-un bloc din Dr. Tr. Severin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, bărbatul de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins, în urma mai multor percheziţii.

Astfel, 80 de poliţişti din Mehedinţi, Dolj şi Timiş, sub coordonarea SRI, au făcut nouă percheziţii în cele trei judeţe.

"Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că în 22 mai acesta ar fi deţinut şi ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Acţiunea a vizat atât locuinţa bărbatului, cât şi cele ale unor cunoştinţe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale", se arată în comunicatul remis, luni, de IPJ Mehedinţi.

Bărbatul a fost reţinut, pentru producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept. În cursul zilei de marţi, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Dosarul este instrumentat de IPJ Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Un dispozitiv artizanal exploziv a fost descoperit, joi, într-o geantă lăsată într-o scară de bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, la faţa locului intervenind poliţişti, ofiţeri de la Serviciul Român de Informaţii, precum şi o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero.

Astfel, un instalator care lucra la o gură de canalizare de la un bloc de pe strada Migdalului din Drobeta Turnu Severin a sunat la 112 şi a anunţat că a descoperit o geantă suspectă în care s-ar afla un dispozitiv artizanal exploziv.

Geanta în care se afla dispozitivul a fost ridicată de specialişti după aproximativ trei ore de la sesizare, stabilindu-se că acesta conţinea praf de artificii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici