Bărbat din Huşi, prins în flagrant când încerca să vândă o vioară Stradivarius

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Huşi, a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să vândă o vioară inscripţionată "Antonius Stradivarius Cremonesis", an de fabricaţie 1713, cu suma de 15.000 de euro.

912 afișări
Imaginea articolului Bărbat din Huşi, prins în flagrant când încerca să vândă o vioară Stradivarius

Bărbat din Huşi, prins în flagrant când încerca să vândă o vioară Stradivarius (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Flagrantul a fost organizat în comun de poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Vaslui şi cei ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, după ce Emil Văcăreanu a postat un anunţ pe internet prin care scotea la vânzare vioara Stradivarius.

La întâlnirea pe care au avut-o într-o locaţie din Huşi, bărbatul a pretins cumpărătorilor, poliţişti sub acoperire, suma de 15.000 de euro.

"Poliţiştii au găsit asupra bărbatului şi 32 de monede emise în perioada 1854 - 1944 de către autorităţile spaniole, o medalie comemorativă 1893 - 1897 şi un ceas de buzunar marca Lucerno. De la locuinţa sa, au mai fost ridicat alte 68 de monede emise în perioada 1854 - 1944 tot de către autorităţile spaniole. Aceste bunuri urmează a fi supuse unei expertize în vederea determinării autenticităţii, vechimii şi valorii lor de patrimoniu", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Poliţiştii vasluieni i-au întocmit lui Emil Văcăreanu dosar penal pentru săvârşirii infracţiunii de introducere pe teritoriul statului român de bunuri culturale mobile care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin.

Cel puţin până la efectuarea expertizei viorii, monedelor şi a ceasului, bărbatul din Huşi este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat de către instanţa de judecată, Emil Văcăreanu riscă până la zece ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici