Bărbat din Vaslui, trimis în judecată pentru trafic de minore, după ce a exploatat sexual şi o fată de 14 ani

Un taximetrist în vârstă de 32 de ani, din municipiul Vaslui, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de minore şi de persoane, după ce a racolat şi exploatat sexual două tinere atât în ţară, cât şi în străinătate, una dintre victime având 14 ani.

169 afișări
Imaginea articolului Bărbat din Vaslui, trimis în judecată pentru trafic de minore, după ce a exploatat sexual şi o fată de 14 ani

Bărbat din Vaslui, trimis în judecată pentru trafic de minore, după ce a exploatat sexual şi o fată de 14 ani (Imagine: Shutterstock)

Arestat preventiv la începutul lunii octombrie de Tribunalul Vaslui, Lucian Doboşeriu a fost trimis în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru trafic de minore şi de persoane pe motiv că a obligat două tinere să practice prostituţia, una dintre ele având doar 14 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT, taximetristul le-a racolat pe cele două tinere la începutul anului trecut şi, timp de un an, le-a exploatat sexual în municipiul Vaslui, printre clienţi fiind inclusiv colegi de breaslă ai bărbatului. De altfel, cinci dintre aceştia au recunoscut în faţa anchetatorilor că au întreţinut contracost relaţii sexuale cu tinerele, unii chiar şi în maşinile de taximetrie.

La sfârşitul anului trecut, cele două vasluience au fost duse în Italia de către tânărul de 25 de ani pentru a practica prostituţia, susţin procurorii DIICOT, însă, după o lună, toţi trei s-au mutat în Germania. Acolo, taximetristul le-a făcut conturi, cu fotografii indecente, pe un site specializat, pentru a-şi atrage clienţii care apoi erau duşi într-un bordel unde întreţineau relaţii sexuale pentru sume cuprinse între 50 şi 100 de euro. Câştigul lunar al unei tinere era de 4.000 de euro, bani însuşiţi în cea mai mare parte de către proxenet.

Tinerele au povestit anchetatorilor că erau bătute frecvent şi chiar ameninţate cu moartea dacă intenţionau să părăsească bordelul. În cele din urmă, una dintre vasluiencele exploatate sexual a reuşit să fugă, sesizând poliţia din Germania.

Odată alertată de către autorităţile germane, Poliţia Vaslui a reuşit să-l prindă pe taximetrist în momentul în care a revenit în ţară, însă tânărul a refuzat să colaboreze cu organele de anchetă.

Ulterior, bărbatul de 32 de ani a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile sub aceleaşi acuzaţii pentru care a fost şi trimis în judecată, respectiv trafic de minore şi de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici