Bărbatul care a tâlhărit un om de afaceri din Piteşti şi pe soţia sa, acuzat de tentativă de omor

Bărbatul care în 16 mai a intrat în locuinţa unui om de afaceri din Piteşti şi i-a lovit pe acesta şi pe soţia sa cu o rangă în cap, apoi a furat 5.000 de euro şi 7.000 de lei, este acuzat de tentativă de omor calificat, şi tâlhărie, el fiind prezentat, miercuri, instanţei cu propunere de arestare.

208 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a tâlhărit un om de afaceri din Piteşti şi pe soţia sa, acuzat de tentativă de omor

Bărbatul care a tâlhărit un om de afaceri din Piteşti şi pe soţia sa, acuzat de tentativă de omor

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului Tribunalului Argeş au început urmărirea penală faţă de Dumitru Vasile Burcea, pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie şi tentativă la tâlhărie calificată, fapte comise în 16 mai, când suspectul a intrat în locuinţa unui om de afaceri din Piteşti pentru a-l jefui.

Miercuri, bărbatul, care a fost reţinut de procurori, a fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Surse apropiate anchetei au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la audieri bărbatul ar fi negat că este autorul faptelor de care este acuzat.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au găsit, în urma jafului din vila omului de afaceri din Piteşti, probe biologice care l-ar incrimina pe suspect.

De asemenea, surse judiciare spun că autorităţile franceze au probat faptul că Dumitru Vasile Burcea a comis 15 tâlhării cu violenţă în Franţa.

Conform surselor citate, soţia omului de afaceri din Piteşti, internată la un spital din Capitală, a ieşit din comă, însă nu poate fi audiată din cauza stării grave de sănătate.

Dumitru Vasile Burcea este recidivist şi a fost eliberat din penitenciar în 2013, după ispăşirea unei pedepse la care a fost condamnat pentru fapte cu violenţă. Dumitru Vasile Burcea este suspectat că din 2013 şi până în prezent ar fi comis 15 tâlhării pe teritoriul Franţei, dar şi pe teritoriile altor state.

Astfel, el este bănuit de comiterea de tâlhării cu violenţă extremă şi în Franţa, Elveţia şi Olanda.

Dumitru Vasile Burcea, în vârstă de 33 de ani, a fost prins de poliţişti, marţi, în Sibiu, pentru identificarea acestuia poliţiştii români cooperând cu autorităţile judiciare franceze.

Bărbatul, originar din judeţul Sibiu, este cunoscut ca fiind o persoană recalcitrantă, care obişnuia să se implice în conflicte izbucnite în cluburi din Sibiu. De asemenea, acesta practica sporturi de contact.

De asemenea, el este suspectat că, la începutul acestei luni, a comis o faptă similară celei de la Piteşti şi în municipiul Mangalia.

Poliţiştii au deschis o anchetă după ce, în 16 mai, un om de afaceri din Piteşti şi soţia acestuia au fost loviţi cu o rangă în cap de o persoană necunoscută care a intrat în locuinţa lor, a furat 5.000 de euro şi 7.000 de lei, apoi a fugit, agresiunea având loc sub privirile copiilor cuplului.

Astfel, o persoană necunoscută a intrat, în 16 mai, în locuinţa unui om de afaceri piteştean situată într-un cartier rezidenţial al oraşului, lovindu-i pe afacerist şi pe soţia acestuia cu o rangă în cap.

Agresorul a lovit-o mai întâi pe femeie, aflată pe terasa locuinţei, apoi a mers într-un dormitor, unde omul de afaceri se afla împreună cu unul dintre copii, în vârstă de şase ani, rănindu-l pe bărbat.

Ulterior, agresorul a furat 5.000 de euro şi 7.000 de lei din locuinţă şi a fugit, faptele având loc sub privirile celor doi copii ai cuplului, care nu au fost răniţi.

Femeia a fost transportată la spitalul din localitate, chiar de soţul său, aceasta fiind în stare gravă, astfel că medicii au decis să fie transferată la un spital din Bucureşti.

Omul de afaceri, care a suferit un traumatism cranian, nu a necesitat internarea, primind îngrijiri, apoi plecând acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici