Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, eliberat din arest

Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, va fi eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, luni, ca acesta să fie cercetat în libertate, el având interdicţie de a părăsi ţara.

156 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, eliberat din arest

Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, eliberat din arest

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie recursul lui Cristian Urziceanu faţă de decizia Tribunalului Capitalei de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind suspectat de vânzare de Furadan.

Potrivit anchetatorilor, un flacon cu această soluţie a ajuns şi la Mădălina Manole, care l-a folosit pentru a se sinucide.

După dezbaterile de luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv că nu se impune arestarea lui Urziceanu, stabilind în cazul acestuia obligaţia de a nu părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

Procurorii bucureşteni anunţau, în 9 noiembrie, că bărbatul care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole s-a prezentat la Parchetul Capitalei, unde a fost audiat şi ulterior dus la instanţă pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă în lipsă, emis de Tribunalul Bucureşti în 18 octombrie.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au confirmat atunci mandatul emis în 18 octombrie pe numele lui Urziceanu pe motiv că reprezintă pericol pentru ordinea publică, acesta fiind dus în arest.

Judecătorul care a decis arestarea lui Urziceanu arăta în motivarea hotărârii că, în perioada martie - iulie, Sorin Cristian Urziceanu a deţinut şi vândut, fără drept, mai multor persoane, Furadan, cunoscut şi sub numele de Carbofuran, substanţă din categoria pesticidelor, clasificată drept foarte toxică într-o hotărâre de Guvern din 2008 şi a cărei comercializare este interzisă conform normelor legale în vigoare. Cristian Urziceanu ar fi comercializat substanţa pe o perioadă mai mare de cinci luni de zile.

Judecătorul mai arăta că procurorii au indicii solide în acest caz, precum declaraţia preşedintelui fan-clubului Mădălinei Manole, Roberta Slav, cea care s-a ocupat de achiziţionarea Furadanului, la rugămintea artistei, declaraţiile unor martori de la o firmă de curierat prin care Urziceanu a trimis coletul cu soluţia, dar şi ale altor persoane care au cumpărat Furadan de la acesta.

Certificatul medico-legal de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" a atesat faptul că Mădălina Manole s-a sinucis cu Furadan.

Surse judiciare declarau, la începutul lunii octombrie, pentru MEDIAFAX, că în cazul privind sinuciderea Mădălinei Manole pot fi continuate cercetările doar în ceea ce-l priveşte pe cel care a vândut Furadanul.

Magdalena Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere.

În 12 august, legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, potrivit declaraţiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici