Bărbatul care ar fi spart e-mail-urile lui Traian Igaş şi Vasile Blaga va fi cercetat în libertate

Bărbatul care ar fi spart e-mail-urile lui Traian Igaş, Vasile Blaga şi ale altor oficiali va fi cercetat în libertate, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins, miercuri, cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă şi a decis ca acesta să nu părăsească ţara în perioada cercetărilor.

84 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care ar fi spart e-mail-urile lui Traian Igaş şi Vasile Blaga va fi cercetat în libertate

Bărbatul care ar fi spart e-mail-urile lui Traian Igaş şi Vasile Blaga va fi cercetat în libertate (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a unui fost jandarm din Constanţa, Florin Nicolae, suspectat că ar fi spart e-mail-urile mai multor oficiali, printre care şi cele ale foştilor miniştri de Interne Traian Igaş şi Vasile Blaga.

Instanţa a respins propunerea procurorilor DIICOT şi a stabilit în cazul bărbatului interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia poate fi contestată de procurorii DIICOT la Tribunalul Bucureşti.

Fostul jandarm a fost audiat, marţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la sediul central, pe numele lui fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic.

Potrivit unor surse judiciare, hackerul, fost jandarm, este din Constanţa, are 30 de ani şi folosea numele "Virgil" când accesa sistemele informatice.

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga, preşedinte al Senatului, a declarat, miercuri, că şi e-mail-ul său a fost spart de fostul jandarm din Constanţa.

Întrebat dacă şi el se află printre oficialii ale căror e-mail-uri au fost sparte de către fostul jandarm, Vasile Blaga a răspuns: "Am înţeles acum de la colegi că da, dar să îşi facă justiţia datoria. Trebuie să recunosc că nu am simţit".

Întrebat dacă a primit e-mail-uri ciudate sau dacă de pe contul său au fost transmise de către hacker e-mail-uri, Blaga a răspuns negativ.

"Nu am primit, dar se pare că un e-mail pe care nu l-am transmis a ajuns şi la domnia sa. Nu am nimic de ascuns", a mai spus fostul ministru de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici